“Wij passen niet op papa’s bureau”

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Eenhoornstoelen, vliegende vogelkooitjes, dieren, koffieapparaten, chocolade, pizza-ovens, ballonnen douches. En nog meer ballonnen! Dat is wat kinderen hun ouders toewensen op kantoor. 

Tekening van adoullah voor viking geillustreerd door marloes de vries

Als ouders zijn we continue bezig met het geluk van onze kinderen. We willen ze alle liefde van de wereld geven. Al het goeds om ze sterk in de wereld te zetten. En geloof het of niet die liefde wordt door kinderen ontvangen. En zij wensen hun ouders, als pilaren in hun leven, ook niets dan goeds toe. Zo ook gedurende de soms lange uren dat ze op kantoor zijn 

Daarom vroegen wij bij Viking kinderen in Nederland en België doormiddel van een tekenwedstrijd een simpele vraag: “Wat voor bureau/werkplek wens jij je ouders toe op hun kantoor?  

De creaties die we ontvingen waren prachtig en vol kinderlijke fantasie. Het laat zien dat kinderen een duidelijke beleving hebben van wat hun ouders blij kan maken als ze op kantoor zijnEn er zijn veel referenties naar eten in de tekeningen te vinden. 

UITGEWERKT DOOR ILLUSTRATOR

Uit alle tekeningen die we binnen kregen maakten we een selectie van de vijf kindertekeningen die ons het meest aansprakenDeze brachten we vervolgens tot leven met behulp van illustrator Marloes de Vries. Marloes is bekend van haar boek illustraties als mede magazine contributies in de Tina en Flair.  

Zo schreef en illustreerde ze het boek: Volwassen worden is optioneel. En illustreerde o.a. de volgende jeugdboekenWelke Superkracht heb jij? AD(H)D wat doe je ermee? 

Haar losse stijl, zachte kleuren en haar expertise in de leeftijdscategorie waren voor ons de aantrekkingskracht om de tekeningen van de kinderen door haar te laten maken. 

DE TEKENINGEN

Hier volgende de tekeningen van de vijf meest inspirerende kinder-productdesigners! 

Abdoulah is 7 jaar en maakte deze tekening voor zowel zijn moeder als zijn vader: “Een vliegende vogelkooi voor gezelligheid op mama’s kantoor. De vliegende ballonnen-douche is voor papa voor als hij op reis is met het vliegtuig.” 

  Juwairiyah tekening voor viking wedstrijd

  Tekening van adoullah voor viking geillustreerd door marloes de vries

Juwuairiah is 11 en tekende, “Een eenhoornstoel met ingebouwde gordel en joystick voor mijn mama en een toeter voor het geven van commando’s. Ze kan dingen van ver beluisteren door de orden van de eenhoorn.” 

Juwairiyah tekening voor viking wedstrijd

  Juwairiyah tekening voor viking wedstrijd geillustreerd door marloes de vries

Liss Caris is 11 en tekende het volgende voor haar moeder. “…een kauwgombalautomaat. Een snoep- en drankenkluis zodat collega’s er niet bij kunnen. Een massagehand tegen nekpijn. En een bed voor de veel te lange/saaie dagen.” 

  Liss caris tekening voor viking wedstrijd geillustreerd door marloes de vries

Liss caris tekening voor viking wedstrijd

De tekening van de 6-jarige Ryan was hartverwarmend: “Een pizzamachine, aquarium en huisdier voor papa. Maar het allerbeste dat papa op zijn werkplek kan hebben, past niet op zijn bureau, dat zijn wij! 

  Ryan tekening voor viking wedstrijd geillustreerd door marloes de vries

Ryan tekening voor viking wedstrijd geillustreerd door marloes de vries

ONZE WINNENDE TEKENING!

En de winnaar van onze tekenwedstrijd is de 11-jarige Vega. Je kon in haar tekening goed zien dat ze begrijpt wat haar moeders werk inhoudt, waar ze van houdt en de kleine toevoegingen die haar dag op kantoor (lees in de klas) gemakkelijker kunnen maken.  

“Een nakijkmachine, ontstress konijn, koffiezetautomaat, chocolade, ventilator voor verkoeling en deken voor warmte voor mijn mama die lerares is! Oh en een massage-bureaustoel.” 

  Vega tekening voor viking wedstrijd

Vega winnende tekening voor viking wedstrijd geillustreerd door marloes de vries

Prachtige tekening Vega! 

 

En hoewel bovenstaande kindertekeningen niet in het echt door ons gerealiseerd zijn. Is het misschien toch wel interessant om goed te luisteren naar deze kinderen. Want een beetje fantasie, kleur, warmte en hulp tijdens de 40-urige werkweken kan ons energie geven. 

Als je geïnteresseerd bent in meer interessante hersenspinsels van kinderen, dan raden we je aan om het volgende artikel van onze hand te lezen: Wat doen papa en mama op kantoor 

Laat ons graag weten hoe jullie de realiteit van de werkende wereld naar jullie kinderen toe communiceren op onze Twitter en Facebook pagina’s!