Werknemers verrast met levensgrote Game of Thrones draak

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Search lab- as - got dragon install-42

Medio mei is het afgelopen. De serie waar een hele wereld van in de ban is, zo ook bij ons op kantoor.  Al maandenlang zijn onze gangen gevuld met gefluister en theorieën over de afloop van het laatste seizoen van Game of ThronesAls gigantische Game of Thrones fans – we hebben immers in het verleden al eens een Game of Thrones speelruimte gecreëerd -, kunnen wij niet wachten om weer te worden meegenomen in de magische wereld van draken, vijandschap en plottwisten. En dit bleef ook bij de managers van Viking niet onopgemerkt.  

Vrouwe naast papieren draak

Om onze hardwerkende collegas eens in het zonnetje te zetten en om hun passie voor Game of Thrones te vieren, bedachten de managers een geniaal plan. Ze gaven internationaal papierkunstenaar Andy Singleton de opdracht een levensgrote draak van papier te creëren. Zo konden zij de wereld van Game of Thrones naar kantoor halen. Maar wat een fantastisch plan op papier leek, bleek al snel geen simpele taak. 

BEKIJK HIERONDER DE VIDEO VAN HET HELE PROCES! 

100 uur werk en 1200 vellen papier

De kunstenaar heeft in het geheim meer dan 100 uur aan het kunstwerk besteed. “Een papierkunstwerk creëren van dit formaat is geen makkelijke opgave. Met een klein kunstwerk is er veel ruimte om te experimenten en aanpassingen te maken. Dit keer moest het design in eén keer raak zijn.”, zo liet Singleton ons weten. Wekenlang werkte hij aan de perfecte compositie voor de draak en vouwde hij onvermoeibaar de blaadjes papier om de schubben, nagels en ogen tot leven te roepen.

Search lab- as - got dragon install-23  

Search lab - as - got dragon install 15Uiteindelijk had Singleton ruim 1200 vellen A4 papier nodig om de draak vorm te gevenHet ging hier niet om normaal kopieerpapier, maar om papier met een special textuur. Dit speciale papier gaf het kunstwerk niet alleen de nodige structuur, maar zorgde ook voor een realistisch uiterlijk van de draak. Om een papieren draak van dit formaat steun te geven, moest Singleton daarnaast een houten constructie bouwen, waaromheen hij de draak kon construeren 

Search lab - as - got dragon install 22Het werk van Singleton gebeurde wekenlang stilletjes op de achtergrond. Slechts enkele managers bij Viking waren op de hoogte van het project. Toen alle stukjes van de draak eindelijk af waren, werd het tijd om deze naar ons kantoor te verplaatsen. Dit gebeurde op een zaterdag, zodat het project tot op het laatste moment een geheim kon blijven. Tien uur lang werkten Singleton en zijn team om de draak in elkaar de zetten voor de grote onthulling.  

Verrassing, we hebben een nieuwe collega!

Search lab- as - got dragon install-9Toen de nietsvermoedende werknemers van Viking de eerstvolgende werkdag op kantoor aankwamen, werden zij tot hun grote vreugde en verbazing begroet door hun nieuwe collega. Een 2.8 meter hoge bij 12.9 meter lange draak met een spanwijdte van 6 meterAl snel werden ook werknemers die op andere verdiepingen werken op de hoogte gesteld. Iedereen kwam even langs om een foto te maken en het nieuwste lid van Viking te begroeten.  

Search lab- as - got dragon install-13Een weeklang hebben wij van de draak mogen genieten. Tijdens de lunch hebben collega’s tussen zijn klauwen genoten van een kopje koffie. Op meerdere momenten werden er kleine fotosessies gehouden met de draak. En natuurlijk konden we allemaal niet wachten om s’ ochtends bij binnenkomst de draak een goedemorgen te wensen 

Capture Na een fantastische week vol gelach was het tijd voor onze nieuwe vriend om naar zijn nieuwe thuis te vertrekken, de aula van een lokale middelbare school. Alhoewel we bedroefd zijn dat de draak ons heeft verlaten, zijn wij blij een mooie bestemming voor hem gevonden te hebben. En wij kunnen ons natuurlijk troosten met de spanning en sensatie van de laatste Game of Thrones serie!  

Nu is het jouw beurt! We hebben een naam voor deze draak nodig, dus stuur ons je suggesties op Facebook en/of Twitter met de hashtag #makerofdragons.