De Ultieme Kantoorautomaat

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

In ons recente onderzoek gaf 15% van de mensen aan zich minder gemotiveerd te voelen in januari. In Amerika en Engeland wordt er jaarlijks volop geschreven over het fenomeen “January Blues.” Maar in Nederland spreken we meer van de winterdip. We kunnen ons in ieder geval wel voorstellen dat januari niet voor iedereen de makkelijkste maand is. De feestdagen zijn voorbij, het werk moet weer beginnen, en de lente is nog erg ver weg.

Man haalt playstation uit kantoormachine tegen winterdip

Vol goede moed

Wij wilden onze werknemers dan ook wat opvrolijken bij terugkomst op kantoor. We wilden ze zo prettig mogelijk op hun werkplek laten voelen om deze winterdip tegen te gaan. Met dit in ons achterhoofd besloten we de ULTIEME KANTOORAUTOMAAT te ontwerpen. Daar moeten natuurlijk klassieke kantoorartikelen in zoals pennen, cartridges, notitieboeken, etc. Maar we wilden vooral weten wat Nederlanders het meest missen op kantoor.

De ultieme kantoorautomaat tegen een winterdip op kantoor

Door middel van een questionnaire kon werkend Nederland ons vertellen welke producten ze binnen handbereik wilden hebben om de januari op kantoor dragelijker te maken. Men kon stemmen op producten die ze graag wilden zien op gebied van gezondheid, vermoeidheid, concentratie en overige tevredenheid. Ook konden ze en hun eigen producten aandragen.  Op basis van deze suggesties stelden wij onze eigen ultieme kantoorautomaat samen.

Cx1a4257

Iedere werknemer van kreeg een tweetal tokens van ons. Zodat ze dat wat ze nodig hadden gratis uit de machine konden halen.

Eten en drinken

Het lijkt erop dat vooral eten en drinken het grootste verschil maakt voor de Nederlanders op kantoor. Zo vond 67% koffie onmisbaar, en wilde 43% ten alle tijden de optie hebben om een boterham met kaas op te pikken.

Eten en drinken om de winterdip op kantoor tegen te gaan Stophoest voor winterdip op kantoor

Frisse neus

Interessant genoeg bleek ook dat veel mensen niet zozeer behoefte hadden aan specifieke producten, maar juist aan andere handelingen. Zo gaven veel mensen aan een frisse neus of een wandeling nodig te hebben om de dag door te komen, en was er zelfs iemand die aangaf dat ze voor extra concentratie vooral veel behoefte hadden aan “een schop onder m’n kont van m’n manager.” De frisse neus en extra beweging worden zeker aangeraden tegen de winterdip, maar als werkgever kunnen we een echte schop onder de kont niet aanmoedigen…

Champagne en teddybeer in een kantoorautomaat

 

Wat zou er sowieso in jouw persoonlijke ultieme kantoorautomaat zitten? Laat het ons weten via Twitter: @NL_Viking