Proactief tegen een winterdip: vijf tips om je door het donkere seizoen te loodsen

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Wanneer de nachten langer worden en de zon steeds minder door het raam of op het bureau schijnt, wordt het onmiskenbaar duidelijk: het donkere, koude seizoen is aangebroken. Velen van ons maken daardoor een verhoogde kans op een winterdip. Daarom hebben wevijf praktische tips samengesteld,waardoor je minder snel in een sombere stemming raakt. Het motto: zodra het buiten koud en oncomfortabel wordt, maken we van het kantoor een comfortzone!

 

1. Zorg voor voldoende warmte

Als je je handen en voeten warm houdt, zorg je ervoor dat de slijmvliezen in je neus en keel beter van bloed worden voorzien en zo je immuunsysteem versterken. Eenvoudige hulpmiddelen die jedeze behaaglijke warmte brengen, zijn bijvoorbeeld een dik paar sokken of een warme kop soep tussen het werken door.

 

2. Praat (virtueel) met collega’s

Wist je dat ook verwaarloosde sociale contacten een rol spelen bij het krijgen van een winterdip? Zeker tijdens de pandemie is dit een gevoelige kwestie: door het thuiswerken zitten we veelal in dezelfde ruimte en vaak ook zonder directe gesprekspartner. Dit kan zorgen voor een domper qua stemming. Vooral degenen die in de winter met privé- of professioneleproblemen worden geconfronteerd, lopen veel risico. Hetkan helpen om met collega’s te praten – het liefst met een kop koffie of thee op anderhalve meter afstand, maar anders via een online (video)gesprek.

 

3. Afwisselende temperaturen tijdens het douchen

Durf jij het aan? Douchen met wisselende temperaturen is iets voor iedereen die de dag opgewekt wil beginnen. Afwisselende prikkels met warm en koud water stimuleren de bloedsomloop en de doorbloeding van je lichaam. Je immuunsysteem, stofwisseling en stemming profiteren hiervan! Tip: begin met warm water, wissel dan tweemaal naar koud water. Gegarandeerd een frisse start van je dag!

4. Ventileer regelmatig

Het is algemeen bekend dat het risico op infectie momenteel een constant probleem is. En juist bij een droge verwarmingslucht in de winter kunnen virussen en bacteriën zich verspreiden totin onze slijmvliezen. Ga daarom tussendoor gewoon de deur uit om een frisse neus te halen. Gooi ook regelmatig een deur of raam open. Dit zorgt ervoor dat je de verspreiding van ziektekiemen tegengaat.

5. Decoratie en licht

Een doorslaggevende factor voor ons gevoel is de algehele sfeer van een ruimte, waar planten en decoratie zekeraan bijdragen. Slechts een paar planten in kleurige potten brengen zowel op kantoor als in het thuiskantoor een levendig accent. Een andere stemmingsverbeteraar zijn foto’s van familie en vrienden met positieve herinneringen. Wat je zeker niet mag vergeten, is de invloed van licht en lampen. Met een comfortabel, warm kamerlicht kan het tekort gemakkelijk aan buitenlicht gemakkelijk worden gecompenseerd.

 

Ben je geïnspireerd geraakt door onze tips? Of ben je op zoek naar hulpmiddelen die jou helpen de winterdip tegen te gaan? Bekijk dan hier ons assortiment!