PENVRIENDEN VOOR WORLD LETTER WRITING DAY

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Weet jij nog de laatste keer dat je een handgeschreven brief ontving? Gewoon zomaar door de brievenbus… Wij heb het niet over verjaardagskaarten, kerskaarten of iets dergelijks. Nee, een echt brief. Op briefpapier geschreven met aandacht en attentie. Het schrijven van brieven gebeurd bijna niet meer en daarom is in 2014 Worl Letter Writing Day in het leven geroepen. Gewoon om de kunst van het schrijven op briefpapier en het genot van het openen van een brief niet te vergeten.

World Letter Writing Day

De dag is in het leven geroepen door Australiër Richard Simpkin. Richard is niet tegen email, sociale media of het sturen van smsjes. Hij wil simpelweg dat we één keer per jaar iets meer tijd nemen voor onze correspondentie. Door iets op briefpapier te zetten en het in een envelop met een postzegel erop te versturen. Aan een familielid, een vriend(in) of misschien zelfs iemand die je niet kent. Klinkt dat niet als iets dat waardig is om tijd voor te nemen?

Handgeschreven brieven

Je handschrift; weet je überhaupt nog hoe het eruit ziet, over een volle pagina geschreven? Zoveel moeite hebben we er als kinderen in gestoken. We leerden hoe we onze pen goed vast moesten houden. We schreven met vulpennen, potloden, stiften en alles wat we maar te pakken konden krijgen. Sommigen van ons hadden zelfs penvrienden. Weet wij nog wie jouw penvriendin was? Waar ze woonde? Hoe leuk het was om elkaar via brieven verhalen te vertellen? Dat is het gevoel dat Richard Simpkin terug wil halen. En dat is het gevoel dat wij met ons project ‘Viking Blogger Box’ ook weer naar boven willen halen. In eerste instantie bij een groepje geselecteerde bloggers, maar als jij je geïnspireerd voelt, moedigen wij je van harte aan ook pen en papier uit de kast te pakken en te schrijven!

Het Viking Blogger Box project

Bij Viking zijn pen en papier onze basisproducten. Wij wilden daarom een speciaal project opzetten om deze dag onder de aandacht te brengen. We vroegen 80 bloggers uit Nederland, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Italië of ze met elkaar gepaard wilden worden. Ieder gelinkt paar zal op World Letter Writing Day een brief aan elkaar schrijven. Om ze een handje te helpen, kregen de bloggers van ons een heuse schrijfkit, inclusief gepersonaliseerd briefpaper, pennen en een gepersonaliseerde wassenstempel kit. Wie weet houden de bloggers na dit project een penvriendin in het buitenland over. Zou dat niet mooi zijn? De digitale realiteit gaat niet weg en dat is maar goed ook. Het internet heeft zo ontzettend veel voordelen, maar de nostalgische kracht van een handgeschreven brief kan niet worden omstreden. Mochten onze 80 bloggers contact houden na de brievenwisseling, dan zal het briefpapier waarschijnlijk aan de kant geschoven worden. Het blijven natuurlijk bloggers in hart en nieren. Maar wellicht houd een enkel paar de traditie van 1 september 2018 in stand. Een traditie die ook in onze tijd voor een vleugje magie in het leven roept.  ————————————————————————————————————————— Wanneer heb jij voor het laatst een brief ontvangen of geschreven vertel ons er alles over via Twitter of Facebook.