Lekker creatief: de perfecte zomersfeer voor balkon en tuin

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

De zomer komt op stoom en maakt het voor iedereen weer mogelijk om écht te genieten van het balkon of de tuin. We laten de koude winterperiode daarmee ver achter ons. De zomerse sfeer kun je zelf nog een extra zetje geven met wat felle kleuren, handige tools en creatieve ideeën, zodat jouw oase van rust een nieuwe uitstraling krijgt. Daarom delen we in deze blog praktische Do It Yourself (DIY)-tips over hoe je met weinig benodigdheden juist veel kunt creëren. Eén ding staat daarbij centraal: het gaat om jouw eigen expressie!


Tip 1: maak kleurrijke plantenlabels
“Waar heb ik de komkommers ook alweer gezaaid en waar komt de spinazie straks uit de aarde?” – Voordat groenten en andere planten in al hun pracht groeien en bloeien, is het verstandig om te markeren waar je ze precies hebt gezaaid. Dat kun je gemakkelijk doen met behulp van gladde stenen of andere materialen. Decoreer ze met kleurrijke stiften en laat daarbij je creativiteit de vrije loop. Terwijl je jouw eigen tuintje voorziet van de benodigde informatie, kunnen alle planten rustig door blijven groeien.

Tip 2: bouw je eigen loungeset
Heb je geen grote tuin en dus weinig ruimte tot je beschikking? Dan kunnen een paar simpele houten kisten of pallets een groot verschil maken. Bouw een stevige constructie voor een ligbed of bank door enkele kisten te stapelen en aan elkaar vast te schroeven. Zorg ervoor dat de wanden van de kisten genoeg gewicht kunnen dragen en voor je het weet heb je jouw eigen loungeset gemaakt. Om het plaatje af te maken decoreer je jouw loungeset met kleurrijke kussens. Zo voeg je net dat beetje extra comfort toe!

Tip 3: een eigen vlaggenlijn
Kleurrijk, feestelijk en decoratief – dit zijn de eigenschappen waarmee jouw slinger met vlaggetjes gaat opvallen, vooral buitenshuis. Het enige wat je nodig hebt is wat papier of karton, een dunne draad, tafelzeil, een naald en een schaar. Knip allereerst het sjabloon van een driehoek uit het papier of karton. Gebruik deze vervolgens om dezelfde vorm uit het tafelzeil te knippen. Rijg vervolgens met naald en draad alle driehoeken van tafelzeil aan elkaar via een rechte lijn en trek deze door. Voila! Je vlaggenlijn is klaar. Je kunt hem nu overal ophangen waar je maar wilt, voor een frisse, zomerse touch.

Geven onze tips jou de inspiratie voor de juiste zomervibes op jouw balkon of in de tuin? Vind alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan in onze catalogus. Zo kun je jouw thuisparadijs naar eigen smaak verder uitdossen voor het zomerseizoen. Veel plezier!

Bekijk meteen onze catalogus.