Laat je vakantiedagen hard voor je werken

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Het is januari. We komen net uit de heerlijk ontspannende feestdagen en de meesten van ons gaan het jaar in met een verse pot vakantiedagen.

Vakantiedagen ons recht

Als je in Nederland fulltime (40 uur) per week werkt heb je minimaal recht op 20 vakantiedagen per jaar. Maar omdat de veel werkgevers in hun cao een beter pakket aanbieden, heeft werkend Nederland gemiddeld zo’n 25.6 vakantiedagen per jaar.

Werk je in het onderwijs dan is dat gemiddeld zo’n 60 dagen. De overheid 33 dagen. In de horeca is het moeilijker om de vakantiedagen bij elkaar te sprokkelen. Daar moeten werknemers het meestal met zo’n 21 dagen per jaar doen.

Niet iedereen kan alle ongebruikte dagen van het afgelopen jaar naar het nieuwe jaar meenemen. Als je wel bij die gelukkigen hoort dat kan je dat aantal hier nog bovenop tellen.

14 vakantiedagen geven 25 vrije dagen

Vakantiedagen zijn geweldig. We hebben vrij, maar we krijgen wel doorbetaald. Sommigen werknemers willen het liefst gewoon een paar lange weekenden gespreid over het hele jaar opnemen. Maar anderen die willen er even helemaal tussen uit. De boel de boel laten. Niet aan werk of collega’s denken om zichzelf zo helemaal los te maken van de dagelijkse routine. Voor die mensen hebben wij bekeken wat de meest optimale periode is om je vakantiedagen in te zetten. Zodat je met het minst mogelijke aantal dagen het maximale kan halen.

Onze conclusie: in 2018 kan je met 14 vakantiedagen 25 dagen kantoorvrij een werkelijkheid maken!

Bekijk de kalenders hieronder om te zien welke dagen je specifiek moet inboeken.

April end 25 dagen

Mei 25 dagen

16 dagen vrij door 8 vakantiedagen in te zetten

Korter vakantie maar met een hoger rendement krijg je door 8 vakantiedagen in te zetten voor 16 achtereenvolgende kantoor vrije dagen.

Maart 16 dagen vrij April begin 16 dagen

Boek je vakantiedagen tijdig in want je collega’s hebben misschien hetzelfde idee na het lezen van deze blogpost. Hou er rekening mee dat je baas je wel zolang moet kunnen missen.

Dan rest je nu alleen nog de taak om te kijken hoe je al die vrije dagen in gaat vullen!

Mee praten over dit onderwerp of andere zaken? Laat het ons weten via Twitter: @NL_Viking