Een groen kantoor is een gezond kantoor!

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Een weelderige plantenbak of een vrolijke vaas met bloemen op het bureau is ten eerste een lust voor het oog en geeft de saaie kantooromgeving net even wat meer leven. Maar er zijn nog veel meer redenen om te kiezen voor meer planten op het kantoor. Vijf argumenten voor een gezondere werkvloer:

 

1. Planten zorgen voor minder stress en meer productiviteit

Een idee waar je je wel wat bij voor kunt stellen als je al in een omgeving met veel planten werkt, maar er is ook wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Dat gebeurde aan de Universiteit van Washington. Het onderzoek naar de invloed van planten op kantoor toonde aan dat de proefpersonen maar liefst 12% productiever waren en minder stress ervoeren.

2. Planten helpen besparen

Groene planten hebben de eigenschap dat ze transpireren. Net als bij mensen is dat bedoeld om af te koelen wanneer de omgevingstemperatuur iets te warm is. De vochtigheid in een kantoorruimte neemt hierdoor toe en bereikt zo precies het voor mensen comfortabele niveau. Bovendien helpt het de temperatuur op peil te houden waardoor je niet in een duur climate control-systeem hoeft te investeren.

 

3. Planten voeren een effectief personeelsbeleid

Een goede groenvoorziening op kantoor kan ervoor zorgen dat die ene hele geschikte sollicitant voor jou kiest in plaats van de concurrent zonder planten op kantoor. Werknemers blijken namelijk een voorkeur te hebben voor een werkomgeving met planten, waardoor het mede de aantrekkelijkheid van een werkvloer bepaalt. Ook bestaande medewerkers hou je tevreden met een groene omgeving, een goeie tip ook voor je P&O-afdeling dus!

4. Planten verhogen de waarde van een ruimte

Wil je een deel van je kantoor verhuren of heb je misschien een afdeling te koop staan? Door er mooie planten te plaatsen kun je een dubbel voordeel behalen. Allereerst ziet de ruimte er natuurlijk aantrekkelijker uit. Maar daarnaast blijkt uit onderzoek dat geïnteresseerden hierdoor een ruimte als meer waardevol ervaren en dus bereid zijn er een hogere prijs voor te betalen.

 

5. Planten genezen Sick Building Syndrome

Ongezonde werkomgevingen vormen een steeds groter probleem. De bijbehorende symptomen worden samen ook wel Sick Buidling Syndrome genoemd en komen vooral voor bij energiezuinige gebouwen omdat deze nauwelijks frisse lucht binnenlaten. Planten helpen je om de lucht binnen zuiver en schoon te houden, waardoor de aanwezige bacteriën en schimmels in de lucht met wel 50 tot 60% kunnen afnemen.