DIT KUN JE LEREN VAN DE TOP 10 MEEST SUCCESVOLLE ONDERNEMERS IN DE WERELD

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Dit kun je leren van de top 10 meest succesvolle ondernemers in de wereld

Hoe denken de meest succesvolle entrepreneurs van onze wereld? Het antwoord op deze vraag kan tot veel belangrijke inzichten leiden voor beginnende entrepreneurs. Want de mindsets van bijvoorbeeld Richard Brandson of Steve Jobs verraden veel over hoe zij het zo ver hebben kunnen schoppen. Vandaag dus geen tips over succesvol ondernemen van ons, maar van de echte meester in succes. Dit is wat 10 van de meest succesvolle ondernemers ter wereld over ondernemerschap en succes hebben verklapt.

1. Bill Gates – Je leert het meest van je moeilijkste klanten

De oprichter van Microsoft is natuurlijk het stokpaardje van een succesvolle entrepreneur en blijkt niet terug te deinzen van een moeilijke klant. Waar menig entrepreneur liever een tevreden klant heeft, ziet Gates de voordelen van een moeilijke klant wel in. Dit zijn namelijk unieke mogelijkheden om van felle kritiek te leren.

2. Steve Jobs – Voorspel toekomstige problemen en investeer in oplossingen

Om de concurrentie vooruit te blijven moet je niet achter de feiten aanlopen. De oprichter van een van de meest innovatieve bedrijven uit de geschiedenis weet hier alles van. Jobs geeft als tip niet de huidige problemen in je industrie op te lossen. Dit doen alle concurrenten immers ook. In plaats daarvan kun je beter toekomstige problemen voorspellen en proberen op te lossen. Zo blijf je de concurrentie altijd vooruit en zet je innovatie op de agenda.

3. Walt Disney – Ontwikkel een hoge tolerantie voor risico’s

Ondernemerschap is niet voor angsthazen. Als je echt groot wil worden, moet je risico’s nemen. Toen Disney het eerste Disneyland park wilde oprichten zei iedereen dat het te riskant was. Toch zette Disney door en heeft daarmee het meest succesvolle pretpark ter wereld leven ingeblazen.

4. Mark Zuckerberg – Durf snel te zijn en fouten te maken

De strategie bij Facebook is een beetje chaotisch. Zuckerberg implementeert nieuwe strategieën vaak zonder een volledige analyse van het voorgestelde plan.  Hiermee maakt Facebook veel fouten, maar is het bedrijf ook razend succesvol. Een goede entrepreneur is niet bang om af en toe een stap terug te doen, om daarna weer twee stappen vooruit te zetten.

5. Sophia Amoruso – Een nee is nog geen ja

Deze #girlboss is oprichter van Nasty Gall en een echte doorzetter. Amoruso heeft veel tegenslagen gehad in haar carrière, maar gaf nooit op. Haar tip is om elke nee als motivatie te zien om nog je dromen achterna te jagen.

6. Jeff Bezos – Richt je focus op je klanten

Klant is koning is het motto van Jeff Bezos. De oprichter van het immers populaire Amazon heeft als doel het meest klantgerichte bedrijf ter creëren. Vooral als je ‘product’ een service is, moeten klanten centraal staan bij elke beslissing die je maakt.

7. Richard Branson – Er zullen altijd nieuwe mogelijkheden zijn voor je bedrijf

Richard Branson heeft het meest diverse portofolio aan bedrijven uit dit lijstje. Zijn Virgin Group bestaat onder andere uit een platenlabel, een vliegmaatschappij, een telecombedrijf, hotels en sportscholen. Branson is een koning in het vinden van nieuwe mogelijkheden en geeft dit ook meteen als tip. Als je een goed lopend bedrijf hebt, is het aan jouw de taak om steeds opnieuw mogelijkheden voor expansie te vinden.

8. Ariana Huffington – Geloof echt in je product om kritiek te weerstaan

The oprichter van de Huffington Post, zegt dat je bovenal in jezelf moet geloven. Elke entrepreneur zal met kritiek te maken krijgen en als je niet in je product (of service) gelooft, zul je de harde kritiek niet kunnen weerstaan.

9. Elon Musk – Verwijder je zorgen (door ze tot leven te brengen)

Elon Musk heeft een interessante manier om zijn bezorgdheid kwijtraakt. Altijd wanneer hij zich zorgen om iets maakt, leeft hij deze zorgen uit om te kijken of hij dit aankan. Toen hij op 17-jarige leeftijd met het ondernemerschap begon, leefde hij bijvoorbeeld van $1 per dag voor zijn voeding. Het bleek dat hij dit prima aankon en daarmee wist hij dat hij zich geen zorgen hoefde te maken over barre tijden in zijn ondernemerschap.

10. J.K. Rowling – Uiteindelijk draait het allemaal om werk en discipline

J.K. Rowling heeft het meest succesvolle schrijfimperium ter wereld opgezet, maar haar advies van discipline blijft deemoedig. Hard werken is een onbetwistbaar ingrediënt in haar succes. En alle andere entrepreneurs uit dit lijstje hebben ook stuk voor stuk hard voor hun succes gewerkt.

Dit waren de tips van een aantal van de meest succesvolle entrepreneurs. Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten via Twitter op: @NL_Viking