De voordelen van huisdieren tijdens het thuiswerken

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Bijna over de hele wereld werken we door omstandigheden op het moment thuis. Velen van ons hebben ons eigen thuiskantoor gemaakt. Natuurlijk was dit niet altijd makkelijk, en waren er problemen en uitdagingen die we aangingen om toch fijn te kunnen werken. Gelukkig zitten er niet alleen negatieve kanten aan thuiswerken, want voor sommigen van ons betekent dit dat we meer tijd met onze huisdieren kunnen doorbrengen.

Huisdieren zorgen wel voor afleiding (bijvoorbeeld een kat die over een toetsenbord loopt of een hond die blaft tijdens een meeting) voor degenen die ze hebben. Gelukkig zijn de voordelen een stuk beter te merken dan de nadelen. USC heeft eerder al een studie gedaan naar de voordelen van huisdieren op kantoor. Ze concludeerden dat huisdieren de productiviteit verhogen en stress verlagen.

Aan de hand van dit onderzoek besloten we een lijst te maken met de voordelen van het thuiswerken met huisdieren. Hierbij gebruikten we case studies van onze eigen medewerkers.

 

1.    Ze DWINGEN ons om te bewegen

Of het nu alleen uitlaten is, of uit je bureaustoel komen om te kijken of je huisdier niet aan het gordijn aan het knauwen is – huisdieren zorgen ervoor dat je moet bewegen. Thuiswerken geeft normaal gesproken niet echt een reden om uit je bureaustoel te komen, maar met een huisdier blijf je wel altijd in beweging.

Ineke, onze Senior Human Resource Advisor, zegt: “Mijn konijn Boef houdt me altijd bezig, en krijgt me uit mijn stoel als hij iets doet wat (weer) niet mag.’

2.    Ze helpen ons het werk te vergeten

De wereld van spreadsheets, meetings, deadlines en sprints bestaat natuurlijk niet voor een huisdier. Het hoogtepunt van de dag voor je trouwe hond of kat, is als ze wat aandacht van je krijgen. Maar dit werkt twee kanten op, want het spelen met ons huisdier geeft ons de kans om tijdelijk die moeilijke deadline van volgende week te vergeten.

Gé, onze Conceptual Creator, zegt: “Ik hou ervan om met Pip, onze Shar-Pei, een eindje te gaan lopen in het bos als ik een stressvolle dag heb gehad op kantoor. Het helpt me om te relaxen.”
The benefits of working from home with pets – gé and pip

3.    Ze laten ons anders denken

We denken vaak aan de voordelen van huisdieren buiten kantooruren, maar zouden ze ons kunnen helpen bij problemen op het kantoor zelf? Vaak proberen we problemen op dezelfde manier op te lossen, maar huisdieren kunnen je helpen om problemen op een andere manier te kunnen bekijken.

Nicole, onze Corporate trainer, legt het uit: “Mijn katten Maya, Baerke, Cosmo en Fuzzy hebben me geleerd om meer in het moment te leven. Heb je er ooit over nagedacht waarom katten kiezen voor de dingen die ze doen? Waarom kiezen ze er ineens voor om op je schoot te komen zitten? Of zomaar naar een andere kamer te gaan? Misschien doen ze het gewoon omdat ze er zin in hebben. Wij mensen denken constant na over wat we moeten of kunnen doen.”

Soms is het goed de “Carpe Diem”-manier van je huisdieren over te nemen en die om te zetten naar je werk. Misschien helpt het je om een probleem op te lossen waar je al weken mee zit!


The benefits of working from home with pets – nicole and maya

4.    Ze helpen ons dingen in een ander licht te zien

Huisdieren zijn geweldig om je dingen in een ander licht te laten zien. Wanneer we op kantoor zitten, heeft eigenlijk iedereen oogkleppen op: we zijn gefocust op ons werk en niks anders. Tijdens het thuiswerken zien we onze huisdieren regelmatig en dat zorgt voor afleiding. We kunnen dan ook zien dat er nog andere belangrijke dingen zijn behalve werk.

Ivo, onze Deployment Manager, zegt: “Sinds ik vanuit huis werk komt Fudge, mijn kat, soms mijn kamer in. Ze springt dan bij me op schoot en eist een knuffel of twee. Met haar knuffelen geeft me de kans om even een paar minuten te relaxen. Soms zijn de simpelste dingen in het leven het belangrijkst.”


The benefits of working from home with pets – ivo and fudge

5.    Ze geven ons meer plezier in ons werk

Gelukkig zijn er velen onder ons die houden van hun werk. We zijn gepassioneerd over het vakgebied waarin we werken, maar zelfs dan kunnen de meetings, spreadsheets en rapporten soms een beetje teveel worden. Werken brengt natuurlijk ontzettend veel voordelen met zich mee, maar voor sommige mensen kan het een sleur worden. Thuiswerken met huisdieren gaat nooit vervelen. Zelfs de tijdige afleiding is bewezen ons productiever te maken.

Dave, onze Web Designer zegt het volgende over zijn cavia’s: “Waarschijnlijk werken ze niet echt tegen de stress. Ze rennen heel de dag rond in hun kooi als twee idioten, maar ze zijn zeker super leuk als collega’s!”

The benefits of working from home with pets – dave and casper

6.    Ze geven ons achtergrondgeluid, wat productiviteit verhoogt

Een studie, gepubliceerd in de Oxford Universiteit Press, ondervond dat gematigd geluid “helpt bij productiviteit van creatieve taken”, maar natuurlijk is er enorm veel verschil in achtergrondgeluid in verschillende kantoren. Sommige kantoren zijn rumoerig, met een radio die heel de dag aanstaat, en andere kantoren zijn juist compleet stil. Thuis is het veel makkelijker om het achtergrondgeluid aan te passen naar eigen zinnen. Huisdieren kunnen hier veel bij helpen.

Voor Print Production Administrator Lisa zijn het haar huisdieren Witvleugel en Pluis: “Het geluid dat ze maken is niet te hard, het is precies genoeg om mijn dagen iets leuker te maken.”

The benefits of working from home with pets – lisa, witvleugel and pluis

7.    Ze vullen onze sociale leegte

Vele werknemers vinden het ontzettend lastig dat ze tijdens het thuiswerken niemand hebben om tegen te kletsen. We missen sociale interactie tijdens de normale kantooruren. Huisdieren zijn een prima vervanger van je collega’s.

Linda, onze social media manager, zegt: “Mijn kat Henkie houdt ervan om me te volgen als ik naar een andere kamer ga. Hij houdt er ook van om op mijn schoot te slapen.”

The benefits of working from home with pets – linda and henkie

8.    Ze geven ons direct contact met de natuur

Ook al heeft werken op kantoor een hoop voordelen, het grote probleem is dat de meeste kantoren zich in drukke stadscentra bevinden. De meeste werknemers eten hun lunch in de kantoorcafetaria, maar sommigen gaan er ook tussenuit. Ze nemen de kans om uit het kantoor te stappen en even een half uurtje te genieten van de buitenlucht. Als je thuiswerkt en bijvoorbeeld honden hebt, moet je deze uitlaten. Dit geef je ook de kans om meer in contact te komen met de natuur.

Adam, onze Communcation Channels & Branding Manager, zegt: “Onze hond Baxter, een 10 weken oude Cavalier King Charles Spaniel, zorgt ervoor dat we elke pauze even naar buiten gaan. Zo krijgen we meer frisse lucht en wat extra lichaamsbeweging.”

The benefits of working from home with pets – adam and baxter

Zelfs als ze ons soms irriteren of afleiden van het werk, blijven onze huisdieren onmisbaar in ons leven. De bovenstaande voorbeelden laten zien dat de voordelen van het hebben van huisdieren veel belangrijker zijn dan de kleine negatieve punten. Het is duidelijk dat onze harige vrienden thuiswerken een stuk leuker maken.

Meer leuke verhalen lezen? Volg ons op Twitter en Facebook voor dagelijkse updates.