De acht leukste kersttradities wereldwijd!

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Nu de feestdagen weer voor de deur staan, is het een mooie tijd om meer te leren over de gekke, leuke en levendige tradities die wereldwijd in stand worden gehouden. Het begrijpen van de gewoontes en gebruiken van andere culturen kan een bron van vreugde zijn, aanzetten tot waardering en bijdragen aan een gevoel van saamhorigheid. In dit blog nemen we je mee op een wereldreis langs een aantal unieke kersttradities.

Duitsland – Kerstmarkten

In Duitsland doe je je kerstinkopen met een mok glühwein in de ene hand en een broodje bratwurst in de andere, terwijl je over een sfeervolle kerstmarkt struint! Overal in het land vind je prachtige, uitgestrekte kerstmarkten waar ambachtslieden snuisterijen en huisgemaakte lekkernijen verkopen: ter plekke gerookte zalm, exorbitant grote braadworsten op kleine broodjes en oneindig veel zoetigheden. Maar als puntje bij paaltje komt is eigenlijk alleen al de hartverwarmende geur van warme chocolademelk genoeg om de kou te verdrijven.

Mexico – Nochebuena

In Mexico en in menig ander land, vieren families samen ‘Nochebuena’ op kerstavond. Dat staat garant voor een groot feest met zang en dans – en natuurlijk een piñata om aan gort te slaan voor de kinderen. Het betekent een fantastische tijd voor familie en vrienden om samen door te brengen.

Australië – Kerst op het strand

Down under geven Australiërs een speciale eigen draai aan het kerstfeest door het op hun zonnige stranden te vieren! Mensen verkleden zich soms als “surfende kerstmannen” en begeven zich op de golven. De Aussies profiteren volop van het feit dat ze Kerstmis in de zomermaanden vieren en houden barbecues en picknicks in de buitenlucht.

Oekraïne – De legende van de kerstspin

Oekraïne heeft een charmante traditie die de Legende van de Kerstspin wordt genoemd. Het verhaal luidt dat een arme familie het zich niet kon veroorloven om hun boom te versieren, dus sponnen spinnen ‘s nachts fijne webben op de boom. In de ochtendzon veranderde het spinrag in goud en zilver. Ter ere hiervan worden Oekraïense kerstbomen vaak versierd met spinnen met juwelen en webachtige versieringen die geluk zouden brengen.

Singapore – Lichtshows

Kerstmis is een nogal grandioze aangelegenheid in Singapore, met hele straten die versierd zijn met glinsterende lichtjes. Vooral het winkelgebied Orchard Road is opgetuigd met fonkelende versieringen die tot de indrukwekkendste ter wereld behoren!

IJsland – Yule Lads

Wist je dat IJsland alle 13 dagen voor Kerstmis viert? Kinderen krijgen cadeautjes van 13 verschillende kerstmannen, of zogeheten Yule Lads. Elk van deze ‘kerstmannen’ heeft zijn eigen kwaliteiten en ze kunnen allemaal een beetje vinnig zijn. Als brave kinderen hun schoenen op de vensterbank zetten, laten de Yule Lads kleine cadeautjes achter. Als ze door het jaar geen een beetje stout zijn geweest, vinden ze ‘s morgens rotte aardappels in hun schoenen.

Griekenland – Boten versieren

In het zeevarende land Griekenland telt het versieren van kerstboten (‘karavaki’) naast de traditionele kerstbomen al eeuwenlang mee als een populaire traditie. Wanneer de schepen veilig terugkeerden in de haven, werden ze thuis verwelkomd met een feest en feestelijk versierde boten. Dit maritieme gebruik is nu onlosmakelijk verbonden met de feestdagen.

Japan – Gefrituurde kip voor het kerstdiner

Hoewel Kerstmis geen traditionele feestdag is in Japan, groeit de populariteit ervan met het jaar. Een unieke traditie draait om het eten van een feestelijke maaltijd met gefrituurde kip. In plaats van een groot feestmaal op tafel te zetten, met stukken gebraad en allerlei liflafjes, brengen ze tijd door met hun geliefden onder het genot van een hartige maaltijd van de fastfoodketen KFC.

Vier deze kersttradities op kantoor met Viking

Nu we de rijkdom van verschillende kersttradities uit alle hoeken van de wereld bewonderen, lijkt het ons interessant om te kijken hoe we deze in je eigen bedrijfsvieringen kunnen verweven. Bij Viking begrijpen we namelijk hoe belangrijk het is om een gezellige kerstsfeer op het werk te creëren. Of je het kantoor wilt decoreren met een vleugje internationale uitstraling of een gedenkwaardig bedrijfsfeest wilt organiseren, met ons uitgebreide assortiment kantoordecoraties en kerstversieringen creëer je de perfecte setting. Denk je eens in dat je het kantoor kunt versieren als een kerstmarkt in Duitsland, of dat je de kerstvreugde kunt verspreiden door kerstbomen te versieren met de Oekraïense kerstspin! Je kunt de geest van saamhorigheid en gezamenlijke momenten van geluk naar je werkomgeving brengen.

Maak van de feestdagen dit jaar een tijd om nooit te vergeten voor je collega’s en zakenpartners met de hulp van Viking. Bekijk onze producten vandaag nog en laat je inspireren door het wereldwijde mozaïek van kersttradities.