Blijf fit en gemotiveerd – ook onder werktijd

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

De pandemie heeft veel invloed op ons dagelijks leven. Maar daarmee vertellen we jou vast niets nieuws. Gelukkig mogen we in Nederland voorzichtig weer een beetje meer nu de maatregelen worden versoepeld. Toch heeft nog steeds niet iedereen altijd de ruimte om naar de sportschool te gaan.

Daarom zetten we in deze blog een aantal tips op een rijtje die jou helpen om fit te blijven in het (thuis)kantoor. Want als je, om welke reden dan ook, niet naar de sportschool kunt, dan sport je toch gewoon thuis? Eén groot voordeel: je blijft gemotiveerd (en gezond) aan het werk.

1. Zet stappen tijdens een call
Wanneer je de mogelijkheid hebt om bij een online vergadering aan te schuiven zonder je camera aan te zetten, kun je net dat ene stapje extra zetten. En die stap zet je met behulp van een stepbank, bijvoorbeeld zoals deze. Plug je oortjes in je telefoon en begin met het stappen op de stepbank. Zo train je je onderlichaam, zit je niet op één plek en sta je altijd paraat om aan te haken tijdens de call.

Heb je jouw stepbank net besteld en wacht je tot deze wordt bezorgd? Dan kun je tussentijds ook gaan voor een bierkratje of een keukentrapje om die nodige beweging te krijgen.

2. Doe aan bureau-yoga
Door de dag heen krijg je talloze prikkels en signalen binnen. Vaak is meditatie daar de oplossing voor. Maar mediteren in een rumoerig kantoor is geen aantrekkelijke optie. Dat is precies waar ‘desk yoga’ het antwoord op heeft! Door een paar poses achter jouw bureau uit te voeren, strek je niet alleen je spieren; voor zet je ook even de drukte van de dag opzij en kun je ontspannen.

Eenmaal terug in het hier en nu ben je weer scherp om aan de slag te gaan met jouw taken. Doe een ‘neck roll’ om je hals te ontlasten en vervolg je routine met de ‘cat-cow stretch’ – allemaal vanuit het comfort van je eigen (bureau)stoel.

3. Plan beweegpauzes in
Het is eenvoudig om de tijd uit het oog te verliezen. Soms weet je gewoon even niet meer hoe lang je achter je laptop hebt gezeten. Plan daarom periodieke beweegpauzes in: momenten waarop je je scherm de rug toekeert en gaat bewegen. Dat hoeft lang niet zo ingrijpend te zijn als je in eerste instantie denkt. Maak een korte wandeling door het park, fiets een rondje door de stad of pak er wat gewichten bij.

Door geregeld een korte break in te lassen, en écht te bewegen, kun je daarna weer gemotiveerd aan het werk. En los van de beweging die je krijgt met de genoemde punten, is het handig dat je geen sportkleding aan hoeft te trekken, of helemaal bezweet moet gaan douchen. Dus, alle kantoorwerkers in de startblokken? Klaar voor de start… af!

Benieuwd naar ons assortiment sportartikelen? Bij Viking vind je alles wat je nodig hebt. Ontdek het complete aanbod via: https://www.vikingdirect.nl/nl/hobby-s-vrije-tijd-c-122/sport-fitness-c-12202