100 dagen bij Viking: het voelt als thuiskomen

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

In februari dit jaar is Simon Kort, Credit Specialist op de afdeling Accounts Receivable, begonnen bij Viking. Omdat hij al bij Viking gewerkt heeft, kent hij het bedrijf als zijn broekzak. Na meer dan tien jaar is hij terug bij zijn thuisbasis begonnen. In deze blog stellen we Simon een aantal vragen over zijn terugkeer en hoe dit tot nu toe is bevallen.

Hey Simon, kun je vertellen wat jouw rol bij Viking precies inhoudt?
Zeker! In de functie van Credit Specialist ben ik met name verantwoordelijk voor het auditeren van nieuwe klanten. Ik beoordeel bijvoorbeeld of orders de deur uit kunnen gaan en of ze helemaal in orde zijn. Daarnaast kijk ik of nieuwe klanten solvabel zijn en hun organisatie er goed voor staat. Ook zorgen wij met onze afdeling dat de nota’s tijdig betaald worden.

Is er volgens jou veel veranderd bij Viking nu je weer terug bent?
Ik heb vroeger bij Viking gewerkt tussen 1995 en 2007. Je kunt dus gerust stellen dat er veel is veranderd in de tussentijd, maar allemaal in positieve zin! Zo is er een nieuwe eigenaar, zijn er een hoop nieuwe gezichten bijgekomen en werken we inmiddels met nieuwe systemen. Daarvoor moet je je even aanpassen, maar alles went heel snel.

Wat vind je het leukste aan jouw dagelijkse werkzaamheden?
Voor mij zijn het met name de diversiteit en afwisseling binnen mijn baan. Dat is ook een van de redenen waarom ik heb besloten om terug te keren naar Viking. Hoewel er veel nieuwe gezichten zijn, zijn er ook genoeg ‘oude bekenden’. Ik zit helemaal op mijn plek hier!

Wat vind je de grootste uitdaging in het werk dat je doet?
De grootste uitdaging op dit moment zal waarschijnlijk de transitie naar het nieuwe systeem zijn. Daarvoor worden trainingen gegeven en op die manier hoop ik dat ik het snel onder de knie krijg.

Hoe start je meestal je werkdag?
Bij ons op de afdeling beginnen we uiteraard iedere ochtend met een kopje koffie. En daarna gaan we aan de slag met het beoordelen van de kredietwaardigheid van nieuwe klanten. Bestellingen worden vrijgegeven en we gaan na welke nota’s nog openstaan. Deze zullen dan door ons benaderd worden voor de betaling.

Je werkt inmiddels 100 dagen bij Viking. Hoe is dat tot nu toe bevallen?
Bij Viking gaat de tijd heel snel! In het begin was alles weer helemaal nieuw voor mij. Toch had ik snel het gevoel dat ik helemaal op mijn plek zat. En ja, het voelt dus echt heel vertrouwd, wat erg fijn is. Het is leuk om weer met oude collega’s samen te werken en nieuwe collega’s beter te leren kennen. Ik zit heel goed in mijn vel hier!

Heb je nog wensen voor de toekomst?
Dat we mogen blijven groeien! Zowel als team, met nog meer nieuwe collega’s die zich dagelijks inzetten voor onze klanten, en dat we nog meer nieuwe klanten mogen verwelkomen. Daardoor hebben we als team uiteindelijk ook weer uitbreiding nodig en dat laat gezonde groei zien. We zijn één team en hebben veel voor elkaar over, dat maakt het werk extra bijzonder.