Alles wat je moet weten over scheidingswanden

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Nu Nederland langzaam terugkeert naar het kantoor, is het belangrijk dat er goede voorzorgsmaatregelen worden getroffen om verspreiding van het coronavirus op het werk te voorkomen. Een van deze maatregelen is het gebruik van scheidingswanden. Hierdoor kan men ervoor zorgen dat hoest- of niesdeeltjes worden opgevangen en de verspreiding van het virus wordt tegengegaan.

Wat is een scheidingswand?

Er zijn vele benamingen voor een scheidingswand, zo wordt het schot ook wel een niesscherm of hoestscherm genoemd. De wand wordt tussen werkplekken van werknemers geplaatst. Dit is vooral handig in een kantoor met open werkplekken, of waar men relatief dicht op elkaar zit. Door het plaatsen van deze wand worden speekseldeeltjes opgevangen door het scherm. De wand is meestal van doorzichtig plexiglas, hierdoor blijf het kantoor relatief “open”. Je kan gemakkelijk door het glas heen kijken en sociaal contact behouden met je collega’s.

 

Wat kost het plaatsen van een scheidingswand ?

Het plaatsen van een scheidingswand is gratis. Het is alleen belangrijk dat je bij het bestellen van je scheidingswanden kijkt hoeveel er nodig zijn. Kijk hierbij naar het aantal werknemers en zorg dat elke werknemer tussen ten minste 3 wanden zit: een vóór en twee naast de werknemer.

 

Hoe maak je een scheidingswand?

Hoewel je zelf een scheidingswand kunt maken van karton of hout, is het niet aanbevolen om dit ook zelf te doen. Plexiglas is gemakkelijk schoon te maken met antibacteriële middelen, en dit is een stuk lastiger bij een kartonnen scheidingswand. Plexiglas of doorzichtig materiaal geeft ook een opener gevoel aan het kantoor.

Wat kost een scheidingswand?

Scheidingswanden zijn er in verschillende soorten en maten. Neem gerust een kijkje in onze Viking shop, waar we een groot assortiment hebben en er zeker een passende scheidingswand bij zit voor jouw kantoor. Het prijsverschil zit hem vooral in het materiaal dat wordt gebruikt en de afmetingen van de wand. Meet dus eerst je kantoor en je werkplekken op voordat je gaat bestellen.

 

Hoe werkt een scheidingswand?

Een scheidingswand werkt vrij simpel. Je plaatst de wand tussen twee werknemers in en maakt hem na elke werkdag schoon met antibacteriële middelen. De wand is een soort schild dat werknemers beschermt tegen speekseldeeltjes van hun collega’s. Zie het als een soort extra masker. Het is wel erg belangrijk dat je na elke werkdag het scherm schoonmaakt. Hygiëne blijft vooral nu een van de belangrijkste punten op de werkvloer.

 

Wil je op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen op de werkvloer? Volg ons dan op Twitter en Facebook voor wekelijkse updates over het kantoorleven.