5 x koffieroutines op internationale koffiedag

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Coffeeday

 

Een bakkie pleur, troost, of gewoon: koffie drinken; dat is toch wel iets typisch Nederlands. Deze week is het Internationale Koffiedag: een goed moment om stil te staan bij onze koffiegewoonten. Wanneer drinken we koffie en met wie? Wat voor variant vinden we het allerlekkerst?

 

Nederlanders drinken gemiddeld zo’n 2,6 kopje koffie per dag en hiermee staan we in de top drie van meest koffiedrinkende burgers. Alleen in Finland en Zweden drinken ze nog meer koffie. Voor Nederlanders is koffie dus best een thema. Daarom zijn we benieuwd hoe en wanneer onze Viking collega’s koffiedrinken.

 

Versgemalen bonen en likeurtjes

Voor Darina, Sr. Manager Strategy Deployment, is haar koffiebehoefte afhankelijk van het moment van de dag, haar humeur en het soort gelegenheid. “In de ochtend drink ik graag een lekkere cappuccino op kantoor of een latte macchiato in het zonnetje op het terras. Maar als ik een échte boost nodig heb, maak je me blij met een stevige kop zwarte koffie.” Bij Ralf, Manager Media Technology, begint de pret al eerder: “De geur van versgemalen bonen vind ik heerlijk! Het liefst drink ik sterke zwarte koffie of espresso.” Bij speciale gelegenheden pakt Ralf helemaal uit, dan komt er zelfs een likeurtje aan te pas. Gemiddeld drinkt Ralf zo’n vier kopjes koffie per dag, daarmee overstijgt hij het Nederlands gemiddelde. “Op mijn werk drink ik ‘s ochtends een kopje koffie en nog een kopje of twee gedurende de dag. En thuis, als de kinderen na het avondeten van tafel zijn, praat ik nog lekker na met mijn vrouw bij een kopje versgemalen koffie. Meestal met een koekje erbij.”

 

Koffie zonder gezelschap smaakt anders

Sandra, Manager Print Operations, gaat stipt om 8.30 met haar team koffie halen. Althans, toen zij en haar collega’s nog op kantoor werkte. Sandra: “Nu drink ik mijn koffie alleen en daardoor smaakt de koffie toch een beetje anders. Mijn favoriete koffie is dus niet zozeer een gewone koffie of met een smaakje, maar een koffie met gezelschap, goede verhalen en een goede laag melkschuim!” Irati, Merchandising Specialist Facility, start haar dag het liefste met een kopje koffie met melk. Die heeft ze ook écht nodig om haar dag goed te beginnen. Maar ook voor Irati is koffiedrinken vooral een sociale gelegenheid en tijdens coronatijd heeft ze hier een goed alternatief voor gevonden: “Als veel collega’s thuiswerken, plannen we gewoon een koffiemomentje in via Teams.”

 

 

Decafé in de avond

Een dubbele espresso buiten in het zonnetje, dat is het koffie-geluksmomentje van Lieke, Customer Lifecycle Manager. Helaas is haar realiteit een bakje zwarte koffie in de ochtendspits tijdens het familie-ontbijt. Lieke: “Hierna volgen er tijdens de werkdag íets meer kopjes koffie dan gezond voor me is. Gedurende de dag loop ik al bellend met mijn headset richting het koffieapparaat. De dag sluit ik af met een kopje decafé na het avondeten.”

 

Namens het hele Viking team,

Fijne Internationale Koffiedag!

 

Is het tijd om je eigen koffievoorraad aan te vullen? Bekijk dan ons volledige koffieassortiment.