1.317 POST-IT BABY YODA BIJ ONS OP KANTOOR 

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

De Mandalorian, de Star Wars Disney+ sensatie is in Nederland meer dan uitstekend ontvangenWij wilden onze appreciatie voor het extreem verterende personage, Baby Yoda, uitdrukken in de vorm van een stop motion Postit note mural gemaakt van 1.317 Postits.

Baby-yoday-real-gif-animation

Nederland was het eerste land in Europa waar Disney+ live ging. In de andere Europese landen moeten ze tot maart wachten om de sensatie van Baby Yoda op het scherm te zien.  Hier bij Viking werken veel Star Wars fans. De legendarische wereld van George Lucas is dan ook een onderwerp dat we graag bespreken en vieren bij ons op kantoor. Medewerkers werden eerder al geinspireerd Star Wars toen ze de Stormtrooper pinboard tafel voor kantoor maakten. 

1.317 POST IT NOTES BABY YODA 

Baby yoda bouwen op kantoor van viking

De Mandalorian’s Baby Yoda, we missen hem op ons tv-scherm! We kunnen er geen genoeg van krijgen en we kunnen niet wachten tot Viking kantoren in onze buurlanden ook van de geweldige serie kunnen genieten. Daarom haalden we Baby Yoda terug van een universum ver, ver, weg in de vorm van een Post-it note mural van hem op ons kantoor!  

Om een stap verder te gaan dan onze eerdere Post-it creaties, maakten we deze mural bewegend. Onze iconische representatie van Baby Yoda, gekleed in zijn traditionele bruine gewaad, drinkt uiteraard uit zijn beker!  

Baby yoda drinkt uit zijn beker

DE OPZET VAN HET PROJECT 

Voor het project gebruikten we 1.317 Postits. Het kunstwerk is 2.5 meter bij 2.3 meter. We veranderden 8 keer van shot om de bewegende beelden te realiseren. In totaal werkten 12 collega’s gedurende 20 uur af en aan, aan het project.       

STAP 1: VOORBEREIDING

De voorbereidingsfase is altijd cruciaal. Daar stoppen we dan ook veel tijd in. Als we alles goeduitgerekend hebben is de creatie van de mural zelf snel gedaan.  We begonnen met het opmeten van de muur. Op die manier wisten we precies het formaat van ons canvasDe afmetingen van een Postit waren representatief voor een pixel in ons kunstwerk.   Nu we het formaat van zowel de pixels als de muur hadden, was het tijd om het grafische ontwerp te maken (zie afbeelding hieronder)In het ontwerp markeren we voor het eerst ook de verschillende kleuren Post-its die nodig zijn om Baby Yoda tot leven te brengen. 

Post-it notes en pixel voorbeeld voor de bouw van stop motion baby yoda

STAP 2: CREATIE  

Om het portret van Baby Yoda te maken, gebruikten we 1.317

Post-its. We werkten van onder naar boven om ervoor te zorgen dat we de lijnen zo recht mogelijk hielden tijdens het proces.  Hoewel het opplakken van Post-it niet zo ingewikkeld is, was er per kleur toch verschil. Zo wilden de zwarte Postits maar moeilijk blijven plakken aan de muur. Maar de Force was bij ons en ook deze kleur bleef uiteindelijk aan de muur plakken.

Stop motion baby yoda post-it notes close up

Voor de stop-motion hebben we de focus op zijn ogen gelegd. Daarin zit veel van de aantrekkingskracht van Baby Yoda. In verschillende formaties van de Post-it formaties lieten we Baby Yoda met zijn ogen knipperen terwijl hij uit zijn beker drinkt.  En daar heb je alle details over hoe wij onze stop-motion Baby Yoda op kantoor creëerden.

 

Wil je onze Baby Yoda op social media volgen? Doe dat dan via #VikingBabyYoda op Twitter en Facebook