10 onmisbare apps voor de ondernemer

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Tegenwoordig zijn we dankzij tablets en smartphones niet meer gebonden aan ons kantoor en werken we steeds vaker vanaf verschillende locaties. We worden overladen met handige snufjes en apps die flexibel werken makkelijk maken. Maar welke apps zijn nu echt onmisbaar voor de moderne ondernemer? We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

1. Microsoft Remote Desktop voor Android en iOS (gratis)

Om flexibel te kunnen werken, moet je natuurlijk altijd en overal toegang hebben tot je werkplek. Dankzij deze app is je vertrouwde Windows-desktop via een smartphone of tablet te benaderen.

Get it on google play

2. OfficeSuite Viewer voor Android (gratis)

Met de gratis OfficeSuite Viewer-app kun je niet alleen Excel-, Word- of PowerPoint-bestanden bekijken op telefoon of tablet, maar ook direct delen of printen. Het bewerken of creëren van bestanden kan met de OfficeSuite Pro 7-app (€ 11,65).

Get it on google play

3. Google Drive voor Android en iOS (gratis)

Google Drive is een online opslagplaats voor al je bestanden. Met de Google Drive App voor smartphones en tablets heb je altijd en overal toegang tot bestanden en zijn deze rechtstreeks te uploaden naar je Google Drive-account. Bovendien kunnen bestanden eenvoudig bewerkt en gedeeld worden.

Get it on google play

4. Scanner Pro voor iOS (gratis)

De camera van je telefoon krijgt met deze app een nieuwe functie, namelijk die van scanner. Zo kun je altijd en overal documenten, formulieren en bonnen scannen en via e-mail doorsturen. Snel en efficiënt.

5. File Manager voor Android (gratis)

Deze app helpt je om ook op je tablet of smartphone je bestanden te beheren. Je kunt snel eenvoudig bestanden zoeken, kopiëren, plakken, delen, plaatsen of verwijderen. Ook kun je via LAN, ftp of webDav media afspelen zonder te downloaden.

6. Notability voor iOs (€ 2,69)

Het krabbelen van aantekeningen op papier is lang niet altijd efficiënt. Deze app helpt je structuur aan te brengen door middel van tabs en een handige zoekfunctie. Ook prettig: de audiofunctie die gekoppeld kan worden aan notities.

7. Whiteboard HD voor iOS (€ 4,49)

Wil je overal kunnen brainstormen? Dan is deze app een musthave. Visualiseer ideeën, maak aantekeningen en schets grafieken. De hele brainstormsessie kan eenvoudig opgeslagen en gedeeld worden. Door je iPad aan te sluiten op een beamer kunnen meerdere mensen zelfs tegelijk via wifi op het scherm schrijven.

8. ScanBizCards voor iOS en Android (€ 5,99)

Als ondernemer wil je je contacten natuurlijk goed bijhouden. Met deze app kun je visitekaartjes scannen waarna ze automatisch opgeslagen worden in je adresboek en via iedere browser te benaderen zijn.

Get it on google play

9. Any.DO voor Android en iOS

Iedereen kent ze: de gele post-its die op je bureau zwerven. Met Any.DO breng je orde in de chaos. De app staat bekend om het gemak waarmee je taken toevoegt die je prioriteit geeft of aan een deadline verbindt. Zo, dat geeft rust.

Get it on google play

10. Woopra voor Android en iOS (gratis)

Als je op de hoogte wilt blijven wat bezoekers op je website doen, is deze app een uitkomst. Je kunt namelijk op ieder moment je websitebezoekers monitoren. De app heeft iets weg van Google Analytics, maar het voordeel van deze app is dat je ook met je bezoekers kunt chatten.

Get it on google play