Zo versier je je (thuis)kantoor sfeervol voor Pasen

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Heb jij al paaseieren beschilderd en verstopt op kantoor voor je collega’s? Over minder dan twee weken is het al Pasen! Hoog tijd dus om je werkplek te versieren. Onderzoek heeft aangetoond dat seizoensdecoraties de sfeer op een werkplek verbeteren – zowel thuis als op kantoor. Vooral paasversieringen geven mensen extra energie, de vrolijke kleuren luiden namelijk het voorjaar in.

Ter inspiratie hebben we een aantal (suikerzoete) DIY-ideeën verzameld om je werkplek helemaal klaar te maken voor Pasen.

1. Een extra zoet paasboeket
Fijne lentetakken, zoals seringen of wilgen, gecombineerd met kleine paaseitjes of konijntjes zijn echte klassiekers. Voor een extra portie zoetigheid kunt je het boeket versieren met kleine snoepjes.

Het is niet moeilijk. Schik de lentetakken in een vaas naar keuze. Ga vervolgens op zoek naar zoetigheden die passen bij Pasen, zoals chocolade eitjes of -bloemen. Bevestig deze vervolgens aan de takken in de vaas en wissel af tussen verschillende kleuren en vormen.

2. Een duurzame bloempot voor Pasen
Maak van je lege PET-fles een bloempot voor Pasen. Knip het bovenste gedeelte van de fles af zodat je de onderste helft zelf kunt versieren. Prime de onderkant eerst met witte acrylverf en laat dit drogen. In de tussentijd kun je twee konijnenoren uit papier, vilt of iets dergelijks knippen om hier later een konijn mee te maken.

Daarna komt je bloempot tot leven met een gezicht, wat potgrond en mooie bloemen. De bloemen zorgen voor de finishing touch en geven meer kleur aan je werkplek. Tulpen, narcissen, krokussen of hyacinten zijn bijzonder geschikt voor het voorjaar én zorgen voor meer kleur in de ruimte.

Als alternatief voor de PET-fles kun je natuurlijk ook kleine vazen gebruiken en deze zelf decoreren. Laat je fantasie de vrije loop met het ontwerp. Geen konijnen-fan? Schilder en verfraai je DIY-bloempot dan met andere afbeeldingen. Inspiratie is overal te vinden!

3. Houd het simpel met een traditionele paasmand
Als je het simpel wilt houden, maak dan een traditioneel paasmandje. Snijd een paar flexibele twijgen uit een struik en vorm deze tot een klein nestje. Je kunt ijzerdraad, touw of een stuk draad gebruiken om alle takken op hun plaats te houden. Bekleed vervolgens de binnenkant van het nestje met mos of katoen en vul het daarna met snoep, kleurrijke eieren of kleine konijntjes.

Als je de schaal in de vergaderruimte wilt neerzetten, kun je deze ook vullen met snacks. En wanneer je je favoriete collega nog blijer wilt maken, kun je dit mandje met een klein cadeautje erin geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuw en praktisch notitieboekje?

Hebben we de innerlijke DIY-er al in je wakker gemaakt? Wil je je werkplek sfeervol inrichten voor Pasen? Van lijm tot schaar en van pen tot papier; bij Viking vind je alles wat je nodig hebt.