Tips om het hoofd koel te houden op kantoor

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Nu de zomer is gearriveerd, ben je waarschijnlijk op zoek naar simpele oplossingen om koel te blijven in je (thuis)kantoor! Nu het kwik stijgt, is het zoeken naar manieren om zweetaanvallen te voorkomen en comfortabel te werken in de hitte. En wij staan klaar om je daarbij te helpen! Lees verder voor enkele nuttige tips om het hoofd koel te houden terwijl je werkt.

Blijf gehydrateerd!


Dit lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch wordt het vaak over het hoofd gezien. In de zomer transpireren we meer, waardoor het lichaam meer moeite heeft om onze essentiële vitaminen en mineralen op peil te houden, als we niet genoeg drinken. Doe je lichamelijke en geestelijke gezondheid dus een plezier en hydrateer de hele dag door voldoende. Als je het moeilijk vindt om je consumptie bij te houden, installeer dan een app op je telefoon of neem een waterfles met een schaalverdeling, zodat je bij de les blijft.

Je kunt het ook de hitte op de werkvloer te lijf gaan door te experimenteren met leuke manieren om gehydrateerd te blijven. Je kunt bijvoorbeeld de kans aangrijpen om nieuwe drankjes uit te proberen, en een gezellige tijd te hebben met collega’s door goede recepten uit te wisselen of virgin cocktails uit te proberen! Vermijd maaltijden die zwaar op de maag liggen omdat ze je een opgeblazen en warm gevoel geven. Kies in plaats daarvan voor eenvoudige gerechten die de maag ontzien en helpen om ons energieker te voelen.

Duurzaam omspringen met airconditioning op kantoor


Tijdens hittegolven spreekt het voor zich dat men de hulp inroept van ventilatoren of airconditioners om het kantoor te koelen. En natuurlijk zijn dat snelle en effectieve oplossingen als de temperatuur hoog oploopt. Er zijn echter ook duurzamere en milieuvriendelijkere manieren om het koel te houden. Als je het te warm krijgt op kantoor en je werkt in een ruimte die je goed kunt ventileren, zet dan de ramen strategisch open om de hitte te verdrijven. Zo blijft de kantoortuin koel en fris.

Vergeet ook niet de jaloezieën gesloten te houden of de zonwering neer te laten als het zonlicht op de ramen valt, ook dat kan aanzienlijk helpen om de warmte buiten te houden. Het helpt ook om apparaten die je niet gebruikt uit te zetten en de stekker uit het stopcontact te halen, omdat ze onnodig kunnen bijdragen aan de warmte in de kamer.
Als je het vaak warm hebt, bewaar dan een ijskompres in de koelkast dat je op uitzonderlijk warme dagen op je hartslagpunten kunt leggen om snel af te koelen. En mocht je graag snoepen, probeer dan eens fruit zoals banaan of appel in te vriezen als verfrissend tussendoortje!

De juiste hulpmiddelen om koel te blijven in de zomer


Als je op kantoor werkt, kun je niet zonder de juiste spullen om productief en comfortabel te werken. Als je laptop snel warm wordt, is het raadzaam te investeren in een laptopstandaard zodat het apparaat optimaal kan werken.
In plaats van grote machines die elektriciteit slurpen, kunt je beter kiezen voor alternatieve oplossingen die net zo goed werken. Handventilatoren winnen snel aan populariteit, omdat ze via een usb-aansluiting kunnen worden opgeladen. En daarbij zijn het gewoon handige hulpmiddelen om op je bureau te bewaren voor instant-verkoeling.

Nu de seizoenen wisselen, is er geen reden om je door de zon tegen te laten houden! Draag lichte en ademende stoffen die zacht zijn voor de huid. En vergeet niet een paar vochtige doekjes binnen handbereik te houden om ontspannen, fris en schoon te blijven. Dus, ben jij nu ook klaar om de zomerhitte te verslaan?