Kantoorlunches van over de hele wereld

Ken je iemand die kantoorartikelen nodig heeft? Deel de info!
Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Lunchtijd is het moment om even pauze te nemen van het werk, te socialiseren met collega’s om zo de rest van de dag fris te blijven. Maar niet iedereen is even enthousiast over wat ze eten als het tijd is voor hun pauze. Mensen vallen vaak terug op elke dag hetzelfde eten, en dit zorgt voor een saaie lunch.

Men wordt al snel een gewoontedier, dus we willen de lunchmenu’s nieuw leven inblazen door inspiratie op te doen in andere delen van de wereld. Met een heleboel research (inclusief enquêtes, statistieken en rapporten) en een beetje hulp van ons internationale team, hebben we de gebruikelijke lunchmaaltijden uit 10 verschillende landen gevonden. Laten we eens kijken hoe mensen over de hele wereld hun lunchpauze doorbrengen en laat je inspireren om misschien een paar veranderingen in je eigen routine aan te brengen.

Engeland

Om erachter te komen hoe een typische lunch eruitziet, keken we naar zoekvolume-gegevens en kwamen we uit bij de bescheiden optie ‘soep en een broodje’. Prei en aardappel, een begrip in Engeland, vormden de toppositie in ons onderzoek naar meest populaire soepen, en tonijn scoorde als populairste broodbeleg. Kennelijk hebben we ook behoefte aan een oppepper in de middag, want koffie was de meest gezochte drank en Maltesers stonden bovenaan de lijst van suikerhoudende snacks.

Amerika

Aan de overkant van de plas lijken Amerikanen liever iets calorierijkers te eten, op basis van onze bevindingen. Pizza was de duidelijke winnaar en pepperoni
bleek daarbij de populairste topping te zijn. We ontdekten ook dat een meerderheid van de Amerikaanse professionals hun lunch meestal aan hun bureau nuttigen, wat betekent dat ze hun lunch doorwerken en niet de pauze nemen die ze nodig hebben om op te laden.

Duitsland

Duitse eettentjes hebben de beste worsten die er zijn. Ons onderzoek wees dan ook uit dat Duitse werknemers zich daar graag tegoed doen aan ‘currywurst’ (curryworst) tijdens lunchtijd. Stiptheid is erg belangrijk in de Duitse samenleving, wat betekent dat veel werknemers naar hun kantine gaan zodra het middaguur begint.

Oostenrijk

Bij de buren, in Oostenrijk, genieten de mensen het meest van een schnitzel, al zijn deze er wel in vele stijlen verkrijgbaar. Gepaneerd en gefrituurd kunnen schnitzels gemaakt worden van dungesneden kalfsvlees, kip, rundvlees, kalkoen of varkensvlees, om er maar een paar te noemen.

Italië

Als thuisbasis van de beste koffie ter wereld, was het dan ook geen verrassing dat ons onderzoek uitwees dat Italiaanse werknemers vaak genieten van een espresso om de dag mee door te komen. Ze staan erom bekend dat ze de tijd nemen om te genieten van maaltijden met de meest verse ingrediënten. We juichen een Italiaanse lunch dan ook toe op elke dag van de week.

Frankrijk

De Fransen genieten tijdens de pauze graag van een broodje ham. Het wordt ook wel een ‘Parijse’ genoemd, omdat er langzaam gekookte ham (Jambon de Paris) wordt gebruikt in plaats van gedroogde of gerookte ham.

Nederland

De Nederlandse lunch is bescheiden, met een boterham met kaas, appels en druiven. Het vormt een compacte en eenvoudige lunch die op scholen en kantoren in het hele land niet zou misstaan. Nederlanders houden zelfs zoveel van kaas dat ze elk jaar ongeveer 17 kg kaas per persoon eten!

Turkije

Net als Italiaanse pizza’s is ‘pide’ een soort plat brood dat van oudsher in Turkije wordt gegeten. Ons onderzoek wees uit dat de variant met spinazie en feta erg populair is, hoewel je ook kunt kiezen voor een pide met rundvlees of lamsvlees.

India

In India is de lunchtafel een levendig en divers schouwspel van smaken. Een typische Indiase lunch bestaat vaak uit ‘chapati’ of rijst gecombineerd met een scala aan heerlijke vegetarische en niet-vegetarische gerechten. Dals, curry’s en verschillende chutneys maken de maaltijd compleet en rijk van smaak.

Brazilië

De “feijoada”, een bonenstoofpot met rund- en varkensvlees, is vaak verkrijgbaar bij Braziliaanse barbecue- en afhaalrestaurants. Houd het in gedachten de volgende keer dat je een Zuid-Amerikaanse twist aan je lunchpauze wilt geven.

We hopen dat je genoten hebt van onze ontdekkingstocht van heerlijke lunches van over de hele wereld. Laat je inspireren door deze kantoorlunches en benut je lunchpauze optimaal!