Terug naar school is een fluitje van een cent met Viking!

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Nu de zomervakantie op zijn einde loopt, bereiden ouders, leerkrachten en schoolleiding zich weer voor op het nieuwe schooljaar. Hoewel het een enerverende tijd kan zijn, gaat het vaak gepaard met de nodige stress en voorbereidingen. Naast de vele verantwoordelijkheden van de schoolleiding hebben ze de belangrijke taak om ervoor te zorgen dat klaslokalen, keukens en faciliteiten goed bevoorraad zijn met de essentiële benodigdheden. Maar vrees niet! We hebben een gids voor je samengesteld om van deze overgang een fluitje van een cent te maken.

Laten we samen praktische strategieën en tips bekijken om de werkzaamheden te stroomlijnen, een positieve leeromgeving te bevorderen en de weg te bereiden voor een succesvol schooljaar!

Leg met gemak een voorraad aan in de klaslokalen


De sleutel tot een stressvrije back-to-school ervaring is een goede planning. Het maken van checklists is een eenvoudige manier om dit te coördineren. Denk hierbij aan het bijwerken van leerlingendossiers, de coördinatie met het personeel, het doornemen van veiligheidsprotocollen, het bestellen van benodigdheden en ervoor zorgen dat de vestiging klaar is om iedereen weer te verwelkomen.

Stel samen met de leerkrachten een uitgebreide lijst samen met benodigdheden voor de nieuwe schoolperiode, zoals briefpapier, schrijfwaren, knutselbenodigdheden en onderwijsmateriaal. Je kunt je betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid laten zien door te kiezen voor milieuvriendelijke benodigdheden, zoals gerecycled papier. Kies voor producten van gerecycled materiaal, stimuleer digitale documentatie en verminder papierverspilling. Implementeer recyclingprogramma’s binnen de school om een cultuur van verantwoordelijkheid voor het milieu te bevorderen.

Ruimte is vaak een probleem, dus overweeg om de kostbare ruimte die er is te optimaliseren door de voorraden efficiënt te beheren. Door te investeren in opbergmogelijkheden zoals planken, kasten en bakken kun je belangrijke spullen gemakkelijk opbergen en terugvinden. Het vinden en bijvullen van voorraden wordt dan ook een fluitje van een cent door een efficiënte indeling.

Houd de faciliteiten netjes en hygiënisch


Een goed uitgeruste schoolkeuken is essentieel voor het verstrekken van voedzame en gezonde maaltijden aan leerlingen. Controleer of de schoolkeuken voldoet aan de gezondheids- en veiligheidsnormen en zorg voor een naadloos systeem voor de opslag, bereiding en distributie van voedsel.

Een schone en hygiënische omgeving is essentieel voor een stimulerende leeromgeving. Maak een gedetailleerde inventaris van schoonmaakbenodigdheden, zoals schoonmaakmiddelen, dweilen, bezems en vuilniszakken. Stel een schema op voor routineonderhoud om ervoor te zorgen dat klaslokalen, gangen en gemeenschappelijke ruimtes schoon en opgeruimd blijven.
Geef prioriteit aan het inslaan van sanitaire voorraden. Het kan een goed idee zijn om ook handdesinfectiemiddelen en ontsmettingsmiddelen in te slaan om een hygiënische omgeving te bevorderen en het risico op infecties te verkleinen. Zorg ervoor dat deze middelen overal in de school gemakkelijk toegankelijk zijn voor zowel personeel als leerlingen.

One-Stop-Shop voor alle schoolbenodigdheden


Het evalueren van de bestaande inventaris is cruciaal – inventariseer de huidige voorraad op elke afdeling. Hierdoor wordt ook duidelijk welke artikelen hergebruikt kunnen worden of een andere bestemming kunnen krijgen om onnodige uitgaven en verspilling tegen te gaan.

Zodra de benodigde materialen voor de school zijn vastgesteld, is het belangrijk om een betrouwbare partner te hebben die dient als one-stop-shop voor alle benodigdheden. Viking kan je helpen om de beste faciliteiten te bieden aan zowel leerlingen als personeel. Voor een overzicht van onze Back-to-School-deals, kun je ons assortiment bekijken. Bij Viking krijg je kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijzen. Met een zorgvuldige planning en een goede samenwerking kan back-to-school voor iedereen een positieve en enerverende ervaring worden!