Maak van 2023 jouw meest productieve jaar ooit

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

We hebben allemaal wel eens voor de spiegel gestaan en gezegd “Nieuw jaar, nieuwe ik!”, toch? Of het nu een strikte belofte is om gezonder te eten, regelmatiger te sporten of misschien vaker een boek te lezen, elk jaar tuimelen we weer in de valkuil van de goede voornemens. Zonder na te denken over hoe realistisch die plannen eigenlijk zijn, beloven we telkens weer onze routines en gewoonten te veranderen. Misschien is dat ook wel een van de belangrijkste redenen waarom we ze niet nakomen – jaar in jaar uit. Als je een beetje inspiratie zoekt voor hoe je dit jaar wel haalbare, realistische doelen voor jezelf kunt stellen (en het hele jaar door productiever wordt), vind je hier een uitgebreide lijst met waardevolle nieuwjaarsvoornemens.

Bullet Journaling


Het is duidelijk dat geen enkel voornemen compleet is zonder overtuiging om jouw jaar strak te plannen. Als jij je afvraagt hoe je efficiënter kunt werken door je leven beter te organiseren, moet je bullet journalling eens een kans geven. Bullet journaling is een veelzijdige en leuke methode om je leven te organiseren, terwijl je ook je creatieve ei kwijt kunt. Met slechts een puntraster op het papier zijn bullet journals bijna blanco notitieboeken, zonder sjabloon als leidraad. Maar dat is juist het leuke, want dat betekent dat je de pagina’s volledig zelf in kunt vullen en het dagboek kunt aanpassen aan je eigen doelen en plannen. Het staat je vrij om verschillende katernen te maken, zoals, maar niet beperkt tot, wekelijkse of maandelijkse kalenders, emotie- of goaltrackers en secties voor aantekeningen. Om te beginnen met een bullet journal kun je eens kijken naar de met punten bedrukte notitieboeken en -blokken in ons assortiment, om jouw ideale bullet journal te vinden. Dus maak wat tijd vrij, pak je markeerstiften en tekstmarkeerders, en maak je persoonlijke kalender voor het hele jaar! Het is een geweldige methode om plannen en organiseren leuker te maken, zodat je je het hele jaar moeiteloos aan je plannen en gewoonten kunt houden.

Trainen


Een ander typisch goed voornemen is om meer te sporten en bewegen. En laten we elkaar niet voor de gek houden, we kennen het allemaal: in januari ga je nog regelmatig naar de sportschool, maar daarna zakt je motivatie langzaam weg en ook de bezoekjes aan de gym worden spaarzamer. Maar dit jaar wordt het anders. Nu kun je van bewegen echt een lifestyle maken, in plaats van het te zien als een verplichting. Hoe dan? Vervlecht lichaamsbeweging in jouw dagelijkse routine en denk verder dan de sportschool! Een manier om dat te doen is door kleine momenten te vinden waarop je gedurende de dag kunt sporten, zelfs op je werk. Tips nodig om overdag te bewegen? Lees ons blog “Fitness op het werk” voor leuke oefeningen op kantoor! Ze zijn niet alleen handig omdat ze achter je bureau kunnen worden gedaan, maar ze zijn ook goed voor je focus en prestaties. Voor fitnessapparaten en -toestellen kunt je ook ons assortiment sport- en fitnessapparatuur bekijken en jouw oefeningen naar een hoger niveau tillen. Mocht je je afvragen hoe je productiever kunt worden op het werk, geef fitness dan een kans!

Geestelijke gezondheid


Onze geestelijke gezondheid is minstens net zo belangrijk als onze lichamelijke gezondheid, en zou bovenaan moeten staan in ons lijstje goede voornemens voor 2023. We hoeven geen ernstige klachten te hebben om aandacht te besteden aan ons psychisch welzijn; we ervaren tenslotte allemaal aanzienlijke hoeveelheden stress in ons dagelijks leven. Gelukkig zijn er talloze simpele manieren om je geestelijke gezondheid aandacht te geven. De belangrijkste zijn misschien wel voldoende nachtrust, tijd vrijmaken voor hobby’s en gezond eten. Ben je een fervent gebruiker van sociale media en vind je het onmogelijk om jouw telefoon aan de kant te leggen, probeer dan minder tijd te besteden aan al die verslavende apps (of jouw telefoon!), en besteed de vrijgemaakte tijd aan jezelf. Mocht jij je afvragen hoe je de hele dag productief kunt blijven, dan zul je merken dat wegblijven van afleidingen zoals sociale media echt helpt! Toch betekent zelfzorg voor iedereen iets anders: voor de een is het wandelen met goede muziek, terwijl de ander liever professionele psychologische ondersteuning krijgt. Wat het voor jou ook inhoudt, zorg dat je iets doet waar je je goed bij voelt, en doe het regelmatig.
Dit zijn maar enkele voorbeelden van realistische goede voornemens voor het nieuwe jaar. Maar wat je uiteindelijk echt gaat doen, daar ga je natuurlijk zelf over. Welke plannen je ook hebt, zorg ervoor dat ze haalbaar zijn. Alleen dan kun je de vicieuze cirkel van mislukkingen doorbreken en van 2023 jouw meest productieve jaar ooit maken!