Maak het verschil met jouw schrijfwaar

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Het toetsenbord is tegenwoordig onze beste vriend. We gebruiken het om ons dagelijkse werk te doen, om contact te houden met familieleden en om het hoogste punt van ons land op te zoeken. Maar ooit was schrijven een belangrijke activiteit, zowel op het werk als in het privéleven.

Op een vel papier schrijven geeft ongemerkt een kijkje in onze persoonlijkheid. Een handschrift vertelt namelijk veel over ons. Het gebruik van grote letters laat bijvoorbeeld zien dat we begrepen willen worden, terwijl kleine letters juist een sterke focus tonen. Grafologie, de wetenschap achter het analyseren van handschriften, biedt interessante inzichten voor het (letterlijke) geschreven woord.

Daardoor zou je in eerste instantie denken dat je zonder blikken of blozen kunt losbarsten met het uitschrijven van plannen of het noteren van jouw diepste gedachten. Maar voor je van start gaat, is het verstandig om na te denken welk schrijfgerei je het beste kan selecteren voor een bepaalde inspanning. In deze blog vind je daarom een overzicht van de beste tools om aan de slag te gaan.


Tip 1: Geen tijd te verliezen
Heb je plotseling de nodige inspiratie gevonden en wil je jouw hersenspinsels binnen zo snel mogelijk noteren? Dan is een gelpen, zoals de Sharpie S-Gel, jouw ideale partner. De samenstelling van deze pen zorgt ervoor dat de inkt binnen een paar seconden droog is. Zo maak je geen vlekken en blijft je tekst leesbaar. Blijf in zulke gevallen ver weg van de vulpen omdat die minder snel drogen. Nu hoef je alleen nog maar de kleur van de inkt te kiezen: blauw, rood of toch zwart?

Tip 2: Tot in de kleinste details
Wanneer je liever schetsen bij jouw schrijfwerk maakt om een concept visueel uit te leggen, dan heb je behoefte aan precisie. In zo’n geval is een fineliner altijd een betrouwbare optie. Dankzij de scherpe punt hoef je je geen zorgen te maken over de nauwkeurigheid; de fineliner volgt iedere nuance. Ons aanbod is daarnaast enorm. Zo zijn er de kleurrijke STABILO® fineliners, de gedetailleerde Niceday® stickpennen en de uitwisbare Pilot FriXion® fineliners.

Tip 3: Oneindige bedenktijd
Twijfel je regelmatig of bestaat jouw proces uit het aanpassen van eerder geschreven woorden? Dan ben je vast niet onbekend met het potlood. Met een gum in de aanslag worden fouten of aanpassingen gemakkelijk aangepast, zonder dat het een rommeltje wordt. Tegelijkertijd kun je met je handpalmen onbedoeld een ‘kunstwerk’ maken van alle potloodstrepen op papier. Juwelier Tom Lynall doet er nog een schepje bovenop en maakt van gebruikte potloodpunten kunst.

Tip 4: Traditiegetrouw
De balpen blijft de meest traditionele keuze (en een favoriet relatiegeschenk). Deze vind je in vrijwel ieder kantoor terug om de dagelijkse gang van zaken te ondersteunen. Perfect voor de Post-it velletjes ter herinnering en de notitieblokken tijdens fysieke meetings – of juist voor hyperrealistische creaties. Ook hier heb je een ruime keuze binnen onze catalogus. Zo zijn er genoeg klassiekers van BIC® en schrijf je in een vloeiende beweging met Schneider Slider.

Benieuwd naar ons volledige assortiment voor schrijven en tekenen? Zie al het schrijfgerei in onze catalogus vanaf pagina 200.