Koken op kantoor

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Dat worden makkelijke magnetronrecepten dus!

Je maakt lange dagen en lekker koken schiet er al gauw bij in. Gezond eten is natuurlijk super belangrijk om een goede presentatie te kunnen leveren, maar hoe doe je dat op kantoor? De meningen zijn verdeeld of je gezond kunt koken met een magnetron. Dat het gezonder is dan afhaalpizza of vette friet is wel zeker. Hierbij een aantal lekkere en makkelijke recepten voor een culinaire kantoordag.

Ontbijttip:

  • Vroeg op kantoor en niet de tijd genomen om eerst te ontbijten? Probeer dan eens havermout of quinoa uit de magnetron.

    Recept ontbijtgranen:
    Warm de gewenste hoeveelheid havermout of quinoa vlokken op met (soja)melk totdat het zacht en gaar is. Let op dat je niet de hoogste stand gebruikt, dan kookt de melk snel over en dat verpest de smaak. Voeg na het opwarmen wat kaneel, honing, banaan en/of bosbessen toe. Op lege koelkast-dagen volstaat een handje rozijnen en eventueel een scheutje sap ook.
    Klaar is je voedzame en magere ontbijt.

Snack tips:

  • Zin in een tussendoortje zonder toegevoegde suikers? Probeer deze partjes appel uit de magnetron. Net een appeltaartje, maar dan zonder het deeg of de suiker…

    Recept warme appel:
    Warm op 750 watt in ongeveer 30 tot 60 seconden de in stukjes gesneden appel op. Bestrooi de appel eerst met wat kaneel en (gewelde) rozijnen voor extra smaak. Zin om te zondigen? Voeg dan een schepje suiker toe of smelt wat stukjes chocolade mee.

  • Het eind van de dag komt in zicht en je maag begint te rommelen. Hier volgt een redelijk gezond snackrecept voor de pizzaliefhebber…
    Recept kantoorpizza:
    Besmeer een bruine boterham of doorgesneden waldkorn bol met een klein beetje boter of margarine en wat ketchup. Beleg deze met een plak tomaat, magere salami, ham of tonijn en leg er een plak 30+ kaas bovenop. Verwarm het brood ongeveer 1 minuut op 750 watt of gebruik de grillstand van de magnetron als je echt culinair wilt uitpakken. Ping en klaar is je kantoorpizza!
  • Het is de hoogste tijd voor het avondeten, maar je werkt langer door vandaag. Hoe vermijd je om de bezorgservice te bellen?
    Recept gepofte aardappel:
    Neem een grote (biologische) aardappel mee naar kantoor en wat roomkaas. Was de aardappel, prik rondom wat gaatjes met een vork en leg de aardappel op een magnetronbestendig bord. Verwarm de aardappel totdat deze overal zacht aanvoelt. Denk eraan om deze tussentijds een paar keer te draaien. Snijd de aardappel open, vul met light roomkaas en/of geraspte kaas en strooi er wat peper en zout overheen. Dit recept combineert erg goed met een kant-en-klare salade of een soepje. Binnen 10 minuten gepiept!

Lekker eten op kantoor staat of valt met een goede voorbereiding. Dus sla vooraf gezonde spullen in en maak de avond tevoren alvast je salade of brood. Dat bespaart niet alleen ’s ochtends tijd, het voorkomt dat jij jezelf in de verleiding brengt om ongezond te snacken of een pizza te bestellen tijdens het overwerken. Wanneer je tussendoor snackt met ongezouten noten, met vers fruit of wat groentes, ben je helemaal goed bezig.

Een smakelijk kantoordagje gewenst!