Herfsttijd betekent knutseltijd

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

De dagen worden korter, de nachten worden koeler en de eerste pepernoten verschijnen in de schappen van de supermarkt. Alle signalen schreeuwen herfst, het seizoen dat op 22 september officieel van start gaat. Dit markeert het begin van de derde helft van het jaar. Eén die volop in het teken staat van het onszelf comfortabel maken. Liefst op de bank met een knus dekentje, een warm drankje en een goed boek.

Een huis wordt pas echt een warm thuis wanneer we het comfortabel, knus en sfeervol inrichten. De natuur heeft alles in huis voor een kleurrijk herfsttafereel, zowel binnen- als buitenshuis. Denk aan prachtig roodbruin gekleurde bladeren, rood fruit en robuuste kastanjes. Dat brengt ons op een aantal interessante ideeën!

1. Lichtend voorbeeld
De eerstvolgende keer dat je een boswandeling maakt, kun je wat kleine takjes van de grond oprapen. Die hebben een rustig en natuurlijk effect op ieder interieur. Plak na jouw wandeling de gevonden takjes met een lijmpistool op het glas van een windlicht of lantaarn. Strik er vervolgens een sierlijk lint omheen en jouw eigen, sfeervolle creatie is klaar voor gebruik. Het theelicht zorgt voor een aangename gloed terwijl de takken de juiste herfsttouch toevoegen.

2. Creatief met bladeren
De standaard feestslingers met driehoekige vlaggetjes kennen we inmiddels wel. Ga daarom eens voor wat nieuws en kies iets dat past bij het seizoen en maak je eigen slinger van ‘bladeren’. Dit doe je door gekleurde vellen papier in vormen van boomblaadjes uit te knippen. Vervolgens teken je met een stift unieke patronen op de bladeren zodat ze nog meer op het origineel lijken. Je kunt ook stencils van echte bladeren maken. Rijg ze daarna aan elkaar en jouw sfeervolle slinger is compleet!

3. Natuurkunst
Wist je dat je bladeren eenvoudig kunt omtoveren tot ware kunstwerken? Met behulp van gelpennen, markers en acrylverf kun je alle bladeren die je hebt verzameld versieren met artistieke uitspattingen. Pas abstracte patronen toe, teken schattige icoontjes of geef de bladeren een compleet nieuwe kleur. De mogelijkheden zijn eindeloos! Als je klaar bent met knutselen, kun je de bladeren bundelen in een vaas voor een herfstachtig tafelstuk – samen met de versierde lantaarn. Of plak de blaadjes op wenskaarten om jouw dierbaren te verrassen. Ook hierin zijn de mogelijkheden eindeloos.

Heb je na het lezen van onze ideeën het herfstgevoel een beetje te pakken? Kijk dan gauw in onze catalogus om aan de slag te gaan met het sfeervol versieren van jouw thuis.