Haal het meeste uit jouw woon-werkverkeer

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Iedere dag van en naar het werk pendelen kan behoorlijk vervelend zijn! De meeste forenzen zijn bijna een uur per dag kwijt aan het reizen van en naar hun werk. Het is natuurlijk onvermijdelijk, maar hoe mooi zou het zijn als we die tijd nuttiger konden besteden. Lees verder voor enkele nuttige tips, waarmee je jouw reistijd bewuster kunt gebruiken.

Te voet of met de auto naar het werk


Niet iedereen boft om op loop- of fietsafstand van het werk te wonen – maar als je in de gelukkige omstandigheid verkeert, dan is het een mooie kans om je ‘s morgens op te laden voor de rest van de dag! Gebruik dit moment om je gezondheid te verbeteren. Zie het als een eerste stapje (of meerdere!) naar een gezondere levensstijl. Het kan een stok achter de deur zijn om meer te bewegen. Hou het aantal stappen bij met een stappenteller en klim naar het mantra van 10.000 stappen per dag.
Buiten wandelen of fietsen in de frisse lucht is de perfecte manier om goed wakker te worden en je onder te dompelen in de wereld van het groen en de natuur. Mocht je niet in een bosrijke omgeving wonen, en doorkruis je iedere ochtend een stedelijke omgeving waar je tussen de auto’s door moet manoeuvreren, geef je ogen dan de kost en bekijk de bezienswaardigheden om je heen. Ligt er wellicht een leuke banketbakkerij op de route die jou nooit eerder is opgevallen, of een stripboekhandel die een bezoekje waard is. Het is een geweldige manier om meer voeling te krijgen met jouw woonplaats en de unieke pareltjes te vinden die je misschien gemist hebt.
Voor het geval je lang naar jouw werk moet pendelen, en genoodzaakt bent de auto te nemen, hebben we ook enkele goede ideeën. Bovenal is het natuurlijk belangrijk om te onthouden dat je jouw ogen op de weg en het verkeer moet houden. Als het veilig is om ernaar te luisteren, zijn er duizenden podcasts die niet alleen jouw kennis over belangrijke onderwerpen vergroten, maar ook een interessante of amusante manier zijn om het woon-werkverkeer door te brengen. Naar muziek luisteren kan ook een ontspannende manier zijn om naar het werk te rijden, omdat het even zorgen wegneemt en je opwarmt voor de rest van de dag.

Met het openbaar vervoer


Forenzen over lange afstanden kan ook eenvoudiger worden gemaakt door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Niet alleen heb je hierdoor jouw handen vrij om activiteiten te ontplooien en je onderweg bij te scholen, het is ook nog eens beter voor het milieu.
Lezen is een beproefde en leuke manier om de tijd door te brengen tijdens het reizen van en naar het werk. Boeken zijn een geweldige remedie tegen verveling, en je steekt er ook nog eens veel van op. Lezen vermindert stress, verhoogt de creativiteit en stimuleert de geest. En niet alleen dat, het scherpt ook jouw schrijfvaardigheid aan en vergroot de woordenschat.
Als je ‘s avonds nergens tijd voor vindt, kun je besluiten om de reistijd te benutten om bij te kletsen met vrienden en familie via een telefoon- of videogesprek. Gebruik een setje elegante oordopjes om het perfecte geluid te krijgen zonder anderen tot last te zijn. Zolang je een gesprek voert met respect voor de (potentieel slapende) medepassagiers in jouw coupé, is het een fijne manier om te ontspannen na een lange dag op kantoor.

Leer bij in een mum van tijd


Als je met de bus of de trein reist, kunt je de tijd ook benutten door een nieuwe hobby op te pakken, zoals een dagboek bijhouden of tekenen. Dit helpt om af te schakelen van de alledaagse stress en om te concentreren op reflectie of creativiteit. Zo begin je de dag met een enorme boost serotonine, nadat je je gevoelens en angsten hebt losgelaten of je creativiteit hebt losgelaten op een kunstwerk. Bekijk onze collectie notitieboeken en zoek er een die bij jou past. Natuurlijk, als je de voorkeur geeft aan de digitale snelweg, kun je kiezen voor een tablet om jouw tekenvaardigheden op te oefenen of een digitaal bullet journal bij te houden.
Of – gratis tip – je kunt ook besluiten om in je reistijd een vreemde taal te leren! Het lijkt wellicht een brug te ver, maar het is wel een uur per dag dat je tot je beschikking hebt. De tijd die je anders had liggen dutten in je stoel of die je zou besteden aan zinloze berichten op sociale media, kun je ook gebruiken om online bronnen te raadplegen en een nuttige vaardigheid aan te leren.
Het kan ook zinvol blijken om wat werk in te halen als je achterloopt of een volle agenda hebt. Misschien kun je op weg naar jouw werk nog snel wat mailtjes opruimen, zodat je bij aankomst al een voorsprong hebt en meteen kunt beginnen met het werk van die dag.

Maar pas op dat je niet overwerkt raakt, want het is makkelijk om een burn-out te krijgen. Vergeet niet dat het vooral goed is om tijdens het woon-werkverkeer te ontspannen en tot rust te komen, zodat je fris en opgeladen je bestemming bereikt. Welk idee ga jij in je dagelijkse routine toepassen?