Goed voorbereid het najaar in

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

De ‘r’ zit weer in de maand. Dat betekent kortere dagen, langere nachten en temperaturen om van te rillen. Van nature is dit ook vaak de periode waarin we extra moeite moeten doen om blij en fit te blijven. Met de vakantie achter de rug en minder zonuren in een dag, krijgen we een stuk minder vitamine D binnen. En met alle donkere dagen in het vooruitzicht, kan onze stemming al gauw omslaan.

Het loont dus om extra voorbereidingen te treffen nu het najaar begint. Want los van de juiste voeding en vitaminen, zijn er genoeg maatregelen die je in het (thuis)kantoor kunt treffen. Zo ben je klaar voor de herfst en de winter: kom maar op met die kou!

1. Alles voor de luchtkwaliteit
De anderhalvemeterregel mag dan binnenkort verdwijnen, ventileren blijft wél een van de geldende maatregelen tegen het coronavirus. Een paar openstaande ramen voorzien jouw werkplek al van frisse lucht. Dit is niet alleen prettig tijdens het werken; het verlaagt ook de kans op de spreiding van virussen en andere deeltjes door de lucht. Daarom blijft het belangrijk om op kantoor en thuis geregeld te luchten – met open ramen óf in de koudere maanden met een luchtreiniger.

Ook bij Office Depot helpen we u graag met een gezondere, veilige werkomgeving. Daarom vind je in onze catalogus allerlei reinigingsproducten die de strijd aangaan met bacteriën en andere viezigheden. Ook hebben wij niet-ontvlambare luchtreinigers waarmee je in een handomdraai kunt afrekent met stof en vuil. Op die manier creëer je praktisch en snel een veiliger binnenklimaat.

2. Besteed extra aandacht aan je interieur
Het najaar roept vaak donkere en koude associaties op, van vallende bladeren, koude ochtenden en donkere avonden. Als gevolg daarvan kunnen we ons minder gelukkig voelen. De langere dagen en het gemis aan zonnestralen op ons hoofd zijn niet voor iedereen weggelegd. Maar maak je geen zorgen! Met een beetje extra aandacht voor je interieur maak je van iedere werkomgeving tóch een aangename ruimte. Daarmee verbeter je je humeur en zorg je voor meer licht (in de duisternis).

Maak in jouw thuiskantoor een knus hoekje met bijvoorbeeld kussens op de grond, een tafel met kaarsen en een leuke kamerplant. Als je dan een korte pauze of meditatie inlast, kun je plaatsnemen in jouw rustgevende zithoekje. Diezelfde sfeer kun je meenemen naar het kantoor door kaarsen op jouw bureau te zetten. Zodra het dan buiten donkerder wordt, kun je jezelf warmen aan het licht van de kaarsen.

3. Lijstjes, lijstjes, lijstjes
De feestdagen lijken nog ver weg maar eerlijk is eerlijk, over minder dan drie maanden is het weer zover. De feestdagen zijn het perfecte moment om samen te zijn met collega’s en dierbaren. Maak alvast plannen, dan heb je iets om naar uit te kijken!

Het helpt om alvast verschillende lijstjes met cadeau-ideeën op te stellen voor alle mensen om je heen. Houd dit bij in een stevig notitieboek of maak juist gebruik van allerlei losse A4’tjes. Je zult merken dat je na verloop van tijd talloze goede ideeën noteert die straks in december goed van pas komen. Daarnaast heb je, door alles op te schrijven, telkens weer iets om je op te verheugen. Nu moet je alleen nog de cadeautjes geheim weten te houden!

Ben je op zoek naar de perfecte kantoorartikelen voor jouw (thuis)kantoor dit najaar? Kijk dan in onze catalogus.