De Ultieme Bureaustoelgids

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

De Ultieme Bureaustoelgids

Bureaustoelen komen in allerlei soorten en maten, en er zit ook een flink verschil in prijzen. Daarom dachten wij bij Viking dat het tijd was voor een bureaustoelgids. Dit is de derde gids die we schrijven (hiervoor schreven we al over papierformaten en postzegels), dus we zochten wat mensen in Nederland wilden weten over bureaustoelen en beantwoorden hieronder al jullie vragen. 

 

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Het verschil tussen een normale bureaustoel en een ergonomische bureaustoel is de beweegvrijheid. Een normale bureaustoel heeft vaak maar een of twee rugposities, en kan alleen omhoog of omlaag gezet worden. Een ergonomische bureaustoel biedt hierin veel meer mogelijkheden. Zo kunnen bijvoorbeeld de rugsteun of de armsteunen makkelijk worden verzet

Zo geeft een ergonomische bureaustoel een grote beweegvrijheid voor de persoon die op de stoel zit. Dit maakt het beter voor de gezondheid van de zittende persoon, omdat je na lang zitten niet steeds in dezelfde houding zit. Elke persoon zit anders, daarom is het belangrijk dat je je stoel zo kan verstellen dat je het fijnste en het beste zit. 

 

De Beste Ergonomische Bureaustoel

Er zijn ontzettend veel merken die goede stoelen verkopen. De prijs-kwaliteitsverhouding zit hem dus vaak in het materiaal dat wordt gebruikt om de stoel te maken. Als je bijvoorbeeld een leren of echte designstoel wilt, ben je meer kwijt dan voor een stoel van namaakleer. Het is vooral belangrijk dat een stoel fijn zit en verstelbaar is. Deze stoelen heb je al voor een paar tientjes. Wil je een stoel die langer meegaat? Kijk daeens op onze website.   

Hoe zit je goed op een bureaustoel?

Bij het goed zitten op een bureaustoel is het vooral belangrijk dat je de stoel goed instelt en dat je de juiste houding aanneemt. Als je de onderstaande punten goed volgt, dan zit je in een juiste positie. 

  • Zorg dat je heupen zich iets hoger bevinden dan je knieën. 
  • Stel de stoel zo in zodat je voeten plat op de grond rusten. 
  • Verstel de rugleuning zodat je een klein beetje achteruit kunt leunen (niet te veel). 
  • Leg je toetsenbord recht voor je neer. 
  • Om je nek te helpen, zorg je dat je monitor recht voor je staat, met de bovenrand op het niveau van je ogen. 
  • Je ellebogen rusten onder een hoek van 90 graden op je bureau en armsteunen. 

Bekijk de onderstaande afbeelding voor een voorbeeld van een goede en een slechte zithouding. 

 

Hoe stel ik mijn bureaustoel in?

Je kunt een bureaustoel vaak instellen met behulp van hendels onder de stoel. Soms zitten er ook draaiknoppen onder de stoel waar je de leuningen mee kan verstellen. Als je net een nieuwe bureaustoel hebt gekocht, kun je het beste beginnen met het instellen van de hoogte. Volg de bovenstaande tips en bij vragen kun je altijd je handleiding bij de stoel doornemen. 

Welke bureaustoel bij rugklachten?

Er is geen bureaustoel die voor iedereen goed is, daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar een juiste stoel voordat je een aankoop doet. Vooral bij rugklachten is het belangrijk dat de rugleuning van de stoel ergonomisch is en met je meebeweegt tijdens het leunen. Een ergonomische stoel laat je meebewegen zodat je niet constant in dezelfde positie zit. Dit zorgt er ook voor dat spieren automatisch worden getraind tijdens het zitten.  

Welke bureaustoel moet ik kopen?

De aankoop van een bureaustoel hangt vooral af van je budget. Er zijn bureaustoelen die je al kan kopen vanaf 20 euro, maar vaak geven deze slechte ondersteuning voor je rug en benen. Deze zijn dus ook niet aan te raden als je lange werkdagen op je stoel moet zitten. Voor betere ondersteuning kom je al snel uit op ergonomische stoelen, deze komen voor in verschillende kleuren, maten en met uiteenlopende soorten bekleding. Op de Vikingwebsite hebben we een hele categorie besteed aan ergonomische stoelen, dus kijk daar gerust eens rond of we iets hebben wat bij je in de smaak valt.

Wil je meer te weten komen over andere ergonomische producten die we hebben? Bekijk dan onze ergonomie shop. 

Heb je iets aan onze gids gehad? Volg ons dan op onze socialmediakanalen voor updates en verdere gidsen die het hele jaar door uitkomen. 

Twitter 
Facebook