Adventtijd op kantoor – aftellen tot de feestdagen!

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

De feestdagen staan voor de deur en hoe kun je dat beter vieren dan met een creatieve versie van de traditionele adventkalender! Het aftellen naar het kerstfeest biedt een mooie kans om de teamspirit aan te wakkeren, het moreel op te krikken en wat broodnodige feestvreugde te verspreiden. Wij hebben 24 advent-activiteiten op een rijtje gezet die je met collega’s kunt doen om de mooiste tijd van het jaar in te luiden!

1. Versier je werkplek
Spoor je collega’s aan om hun werkplekken op te tuigen met kerstversieringen of zet als team een kerstboom op om de kerstsfeer te verhogen. Hier knapt iedereen zeker van op!

2. Chocolademelkdag!
Trap een werkdag af met een rondje warme chocolademelk van de zaak voor alle collega’s! De perfecte manier om de dag te beginnen.

3. Playlist met kerstliedjes
Laat het team samen een playlist maken met daarin ieders favoriete kerstnummers. Dit is niet alleen een leuke manier om lekker mee te swingen tijdens het werk, maar ook om je muziekkennis te vergroten en elkaar beter te leren kennen!

4. Lelijketruiendag
Vier de feestdagen door je favoriete lelijke trui aan te doen. Die ene waar je maar geen afscheid van kunt nemen. De teamfoto van deze dag wordt er eentje om te bewaren!

5. Liefdadigheid
December is niet alleen een periode van feestvieren en exorbitant dineren, maar ook een tijd waarin we oog moeten hebben voor onze minderbedeelde medemens. Denk eens aan het organiseren van een liefdadigheidsactie op kantoor en zamel geld in voor een goed doel.

6. Koekjeswedstrijd
Zijn jij en je collega’s wel in voor een wedstrijdje? Zorg voor wat drama en competitie vlak voor de feestdagen met een koekjeswedstrijd, waarbij iedereen zijn favoriete koekjes meebrengt ter beoordeling. Maar maak je geen zorgen, dit is een win-win-wedstrijdsituatie, want uiteindelijk mag iedereen een hele reeks koekjes uitproberen!

7. Kerstfilmavond
Als daar ruimte voor is op het werk, zet dan een projector neer voor een bijzondere vertoning van een klassieke kerstfilm! Een perfecte manier om iedereen op te vrolijken (en misschien ook in tranen te laten uitbarsten).

8. Teambuilding met Kahoot!
Een Kahoot! is een geweldige manier om de teamgeest te versterken en iedereen warm te maken voor de feestdagen. En vergeet niet wat snoep mee te nemen als prijs voor de winnaars!

9. Karaoke met kerstliedjes
Als er ware nachtegalen in het team zitten (of juist niet!), plan dan eens een karaokesessie met kerstliedjes. Dikke tip: dit is meteen een leuke manier om verborgen talenten van collega’s te ontdekken!

10. Gezamenlijke lunch
Als je collega’s hebt die afkomstig zijn uit verschillende culturen, is het heel gezellig om iedereen te vragen een gerecht te maken waar ze van houden en dat te delen tijdens een gezamenlijke kerstlunch! Deze cocktail van culturen op en aan tafel zorgt zeker voor extra warmte tijdens het koude weer.

11. Kerstspeurtocht
Organiseer een speurtocht door het kantoorgebouw, met aanwijzingen en prijzen in een kerstthema. Zo krijg je iedereen op de been en in de juiste stemming voor de feestdagen.

12. Boeken ruilen
Een bijzondere manier om kerst te vieren is om collega’s boeken mee te laten nemen die hen hebben geïnspireerd voor een hartverwarmende boekenruil.

13. Woordzoekers met een kerstthema
E-mail je teamleden kerstwoordzoekers die ze op hun gemak kunnen invullen. De lunchpauze wordt zo stukken leuker!

14. Warmesokkendag
Draag je gezelligste en kleurigste sokken naar kantoor en vraag je collega’s hetzelfde te doen om de kou te trotseren en samen lekker gek te doen.

15. Tekenwedstrijd sneeuwpop
Organiseer een tekenwedstrijd, waarbij ieder zijn beste versie van een sneeuwpop op het whiteboard mag tekenen! Hebben jullie een interne nieuwsbrief op het werk? Maak dan wat foto’s voor het nageslacht.

16. Recepten uitwisselen
Wissel favoriete kerstrecepten uit met collega’s en maak er een gezamenlijk kookboek van!

17. Filmcitaten-wedstrijd
Bevinden zich ware cinematografen onder je collega’s? Test de filmkennis van je collega’s over beroemde vakantiecitaten in een leuke quiz.

18. Zelf kerstversiering knutselen
Het kan leuk zijn om een knutseltafel neer te zetten met spullen om zelf kerstversieringen te maken en mee naar huis te nemen!

19. Goede daden
Wijd deze dag aan vrijwilligerswerk of het verrichten van goede daden als team.

20. Virtuele escape room-uitdaging
Voor teams die verspreid zitten op meerdere locaties: doe een virtueel escape room-spel om je gezamenlijke probleemoplossende vaardigheden te verbeteren.

21. Kerstkaarten knutselen
Maak zelf kerstkaarten met gekleurd papier, pennen, linten en wat je maar kunt vinden in de voorraadkast. Leuk om te versturen naar vrienden en familie!

22. Woorden van dankbaarheid
Zet een dankbaarheidspotje op kantoor, waar werknemers briefjes met woorden van dankbaarheid, positiviteit en complimenten voor collega’s in kunnen doen.

23. Een heel jaar in foto’s
Verzamel foto’s van het afgelopen jaar en hang ze overal op kantoor aan de wand. Zo kun je de de grote en kleine momenten van het jaar belichten.

24. Kerstontbijt
Deel een hartverwarmend kerstontbijt met je collega’s voordat je de feestdagen ingaat.

Dit zijn slechts enkele ideeën om de dagen voor kerst af te tellen op het werk. Ze zullen ongetwijfeld sfeerverhogend werken en het teammoreel verbeteren. Vergeet niet om een stukje van je eigen creativiteit en verbeelding toe te voegen om de activiteiten af te stemmen op je collega’s!

Als je op zoek bent naar leuke aanbiedingen, check dan onze Viking adventkalender. Vanaf 1 december kun je rekenen op vierentwintig dagen vol feestelijke aanbiedingen!