Zet de eerste stap op weg naar meer duurzaamheid!

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Earth Day komt eraan, en dat willen we vieren door een paar tips te delen over duurzaamheid! Op 22 april wordt wereldwijd de vlag uitgehangen voor Earth Day, een dag die draait om het bewustzijn over duurzaamheid en schoonmaakprojecten. Deze dag is een manier om mensen bewust te maken van hun eigen handelen en om ze op de been te krijgen voor gezamenlijke opruimacties. Leer met enkele praktische tips hoe jij ook een positievere invloed kunt hebben op je omgeving!

Wie het kleine niet eert…


Wist je dat je het energieverbruik van je computer met 85% kunt verminderen als je hem ‘s avonds uitzet als je hem niet gebruikt? Zo kunnen we allemaal elke dag weer kleine dingen doen om energie te besparen. We beschikken slechts over beperkte grondstoffen op onze planeet aarde, en het is van levensbelang om daar zuinig mee om te springen.
Dus denk eraan, als je een vergaderruimte verlaat, doe dan – hoezeer je ook murw bent gebeukt door die saaie presentatie – het licht uit! Het is belangrijk om energie te besparen door alleen te gebruiken wat je nodig hebt. In kantoorgebouwen met toiletruimtes die niet continu in gebruik zijn, helpt het om de schakelaars te vervangen door bewegingssensors om stroom te besparen. Maar het gaat tevens om water, immers ook een natuurlijke hulpbron. Laat kranen dus niet onnodig lopen.
Een ludieke manier om hiermee aan de slag te gaan is door met collega’s enkele Earth Day-activiteiten op poten te zetten. Dat kan een tochtje zijn langs enkele parken in de buurt om zwerfafval op te ruimen, of een hardloopwedstrijd om geld in te zamelen voor milieuorganisaties.

Milieukeurmerken


Nu we altijd een telefoon op zak hebben, wordt het gemakkelijker om als consument bewust te zijn van wat we kopen en aanprijzen. Gewoon iedere dag bewust en alert zijn in de winkel kan al helpen om de juiste keuzes te maken.
Je kunt een milieukeurmerk zien als een van de vele logootjes, verklaringen of afbeeldingen op een verpakking die iets zegt over het milieuaspect van een product. Maar als je verder kijkt leer je dat deze claims gaan over elke fase in de levenscyclus van een product; inclusief productie, verpakking, levering, gebruik, verbruik en verwijdering. Keurmerken worden gebruikt in communicatiemateriaal zoals websites, nieuwsartikelen, sociale media, enz. door het gebruik van symbolen, logo’s of statements. Meer kennis over de verschillende logo’s helpt om betere beslissingen te nemen.

Hoe wij het doen


Duurzaamheid speelt een centrale rol bij Viking. Wij hebben oor voor wat er speelt bij onze partners, de maatschappij om ons heen en onze werknemers. Om onze verantwoordelijkheid te nemen, proberen wij de standaarden te verhogen van iedereen waarmee wij samenwerken. Wij verbeteren onszelf voortdurend en zetten ons in om een steentje bij te dragen aan onze blauwe planeet. En daarom vind je bij Viking ook een heel assortiment milieuvriendelijke producten.

Met meer dan 90.000 bedrijven die elk jaar worden geëvalueerd, is EcoVadis wereldwijd de belangrijkste beoordelingsinstantie voor milieu-, sociale en ethische prestaties. Voor onze prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen ontvingen wij in 2022 de EcoVadis Silver Medal. Deze erkenning is een beloning voor de algehele inzet van het bedrijf om in te zetten op duurzaamheid.
Duurzaamheid is voor Viking niet alleen een thema voor Earth Day, maar speelt het hele jaar door een belangrijke rol. Op het parkeerterrein van onze campus in Venlo staan elektrische oplaadpunten voor auto’. Door deze kleine stap kunnen werknemers en partners duurzaam naar ons kantoor in Venlo rijden.

We hopen dat dit je inspireert om met je eigen ideeën voor Earth Day te komen! Wij willen jou aanmoedigen om na te denken over deze punten en jouw steentje bij te dragen als persoon of als bedrijf en groener bezig te zijn.