Werk onderweg als een professional!

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Je ziet ze overal: professionals die in de trein, metro of het bushokje zitten te werken. Het kantoor is niet langer de enige plek waar werknemers of zelfstandigen actief zijn; en de mogelijkheden nemen steeds meer toe. Of het nu gaat om werken tijdens het woon-werkverkeer, het bezoeken van klanten of afgelegen locaties, of simpelweg het in balans brengen van werk en privé: technologie helpt om onderweg te werken. Het staat buiten kijf dat dit efficiencykansen oplevert. Maar pas op! Want er zijn ook valkuilen: zoals werken in een afleidende omgeving of technische problemen.
Gelukkig kun je vooraf een hoop hindernissen uit de weg te ruimen. Het is belangrijk om over de juiste middelen en tactieken te beschikken, waaronder apparatuur, kennis en ervaring, om onderweg georganiseerd en productief te blijven. Lees verder voor enkele ideeën voor hulpmiddelen en technieken waarmee je efficiënter werkt onderweg.

Onderweg naar succes


Het is slim om je reistijd van huis naar werk te benutten door je voor te bereiden op de dag die komen gaat. Het geeft je de tijd om de zaken op een rijtje te zetten en zet je op een voorsprong voor de komende dag. Als je iedere dag naar kantoor reist, is het vaak al genoeg om even je e-mail te checken om een idee te krijgen van wat de dag in petto heeft. Een to-dolijst maken is dan een prima manier om de werkdag af te trappen.

Het is een ander verhaal wanneer je op zakenreis of klantbezoek gaat, dan ben je stukken langer onderweg met de trein of het vliegtuig. Het kan frustrerend zijn om onderweg de reistijd onbenut voorbij te zien glijden. Met de juiste hulpmiddelen kun je ook deze reistijd echter goed benutten. Mobiel werken draait immers om slimmer werken, niet harder! Misschien moet je al weken dat ene dikke rapport doornemen – dan is een vlucht het ideale moment om die achterstand in te halen.

Investeer in praktische accessoires die helpen je tijd succesvol te gebruiken. Beeld je ook eens in dat je een vertrouwelijke presentatie moet afronden. Dat kan uitermate stressvol zijn in een drukke omgeving. Een simpele privacyfilter op je laptop kan je dan een hoop narigheid en angstzweet besparen. Aangezien de meeste professionals telefoons, laptops en een tablet bij zich dragen om hun werk te doen, is ook een powerbank geen overbodige accessoire.

Denk ook aan de bestemming


Mobiel werken gaat niet alleen over het benutten van reistijd. Wat doe je wanneer je jouw hotel bereikt? Tegenwoordig hebben veel hotels vergaderzalen die kunnen worden gebruikt voor besprekingen met klanten. Als je in een nieuwe stad bent, ga dan op zoek naar een shared workspace. Dit concept vind je op steeds meer plekken en biedt een geweldige service voor een betaalbare prijs.
Vergeet niet al je spullen in je laptoptas te stoppen voor je vertrekt. En dan hebben we het echt over al je apparaten, belangrijke papieren en natuurlijk de nodige snacks en wat te drinken. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en heb je al je spullen bij je.

Planning, planning, planning


Vaak draait succes om een efficiënte planning. Controleren of je al je opladers en powerbanks klaar hebt liggen, is een snelle manier om ervoor te zorgen dat je apparaten nooit zonder stroom komen te zitten. Zo kun je langer doorwerken zonder ongerust door je bagage te hoeven zoeken en je af te vragen of je wel echt alles in hebt gepakt. Een goede koptelefoon met ruisonderdrukking zorgt ervoor dat je geen last hebt van drukte op treinstations of vliegvelden. Met zo’n headphones op je hoofd verhoog je ook je productiviteit op luchthavens aanzienlijk. Breng ook vooraf in kaart welke locaties Wi-Fi hebben en plan je online werk navenant in.

En hoewel mobiel werken ongelooflijk bevrijdend kan zijn, moet je ook rekening houden met de diverse wetten inzake gegevensbescherming en privacy. Laat je laptop bijvoorbeeld nooit of te nimmer onbeheerd achter, bij een klant of in een café als je naar het toilet gaat, zeker niet als er vertrouwelijke gegevens op staan. Blijf uit de buurt van ongeautoriseerde of privé-internetverbindingen, omdat die frauduleus kunnen zijn. Open geen onbekende links of verdachte e-mails. Vergeet ook niet het scherm van je apparaat te vergrendelen als je het niet gebruikt.
Mobiel werken wordt steeds gangbaarder. Het moet dus worden gezien als een kans en niet als een risico. Volg deze tips en suggesties om onderweg vlot en efficiënt te kunnen werken.