247m2 WINTERWONDERLAND OP KANTOOR

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Hier bij Viking geloven we er sterk in dat een kantoor een inspirerende plaats moet zijn om te werken. En, op zijn tijd, moet er zeker ook plezier beleefd en met z’n allen gelachen worden!! Daarom creëerden we eerder een gigantische draak om het laatste seizoen van Game of Thrones samen met onze werknemers te ‘vieren’. Ook bouwden we een aantal jar geleden een fort van oude dozen en creëerden we een post it note hommage aan Super Mario Brothers.

Vergaderen in winterwonderland ballenbak

Voor ons laatste project gingen we nog iets verder en bouwden we een gigantische doolhof van kartonnen dozen. Dit deden we omdat we tijdens deze koude en donkere maand de werknemers willen onderdompelen in de warmte van de feestdagen.

Net als bij het project van de draak, wilden we dit project geheimhouden voor onze medewerkers. Zodat ze bij binnenkomst op het werk ook echt verrast zouden zijn! We hadden dus twee dagen de tijd om ons doolhof te bouwen.

DE PLANNING

We besloten om ons doolhof een winterwonderland thema te geven. Om zo onze werknemers in de sfeer van de feestdagen te brengen. In de weken voor de bouw, hielden we ons bezig met het ontwerp. We hadden een ruimte van 247 vierkante meter om mee te werken. De bureaus konden we hier en daar een beetje verschuiven, maar collega’s moesten de weg naar hun bureau kunnen vinden, dus we konden niet al te drastisch zijn met het veranderen van de plattegrond.

Nadat we precies wisten waar we de muren gingen optrekken, konden we aan de slag met nadenken over versieringen, decoraties e.d. om ons winterwonderland binnen de muren van het doolhof tot leven te brengen.

We besloten om een gigantische ballenbak te maken in een van onze vergaderzalen. Beierse houten hutjes, een betoverd bos, een iglo en een elven werkplaats waren de laatste ideeën die gerealiseerd zouden worden.

Plezier in viking winterwonderland ballenbak

DE BOUW

De bouw van ons magische winterwonderland doolhof was een zeer grote taak. In totaal werkten 12 mensen gedurende 10 uur over 2 dagen in hun eigen tijd aan het project. 1152 dozen moesten worden vastgeplakt en opgestapeld worden om ons doolhof te kunnen verwezenlijken.

Het opzetten van viking winterwonderland doolhof

Voor onze winterwonderland ballenbak lieten we onze vergaderruimte vollopen met 31.000 witte en zilveren ballen om de illusie van een sneeuwval te creëren. De bergtoppen muurversiering maakten deze scene geheel af.

De Beierse houten hutjes werden gemaakt uit nog meer kartonnen dozen. De schoorstenen en nepsneeuw maakte het geheel af in gaven een heerlijk gezellig winter gevoel.

De teamleden die ons hielpen bij de bouw hebben vele manuren gewerkt om ons idee leven in te blazen.

Ze knipten kerstbomen, maakten sneeuwpoppen, openhaarden, en de gigantische Noordpool pronkstuk – allemaal uit karton. De details zijn vaak het meest belangrijk en daarom hingen we overal kerstlichtjes, werden sneeuwballen door het hele doolhof verspreid en verstopte we een aantal kerstmis zuurstokjes.

DE ONTHULLING

In het doolhof van karton

In de ochtend werden onze collega’s bij binnenkomst getroffen door een muur van karton. De meeste begonnen meteen aan hun avontuur door het doolhof en anderen pakten eerst hun telefoon om foto’s te maken. Bij het volgen van het Enter teken begon hun winterwonderland avontuur en het vinden van de weg naar hun bureau. Natuurlijk onder begeleiding van de meest populaire kerstliedjes.

Er werd veel gelachen wanneer ze op verkeerde plekken uitkwamen en de ballenbak was een favoriet.

Viking winterwonderland ballenbak

Menig collega liet zichzelf als een klein kind in de ballenmassa vallen – want laten we eerlijk zijn, je bent nooit te oud om van een ballenbak te genieten. Gedurende de dag gingen de vergaderingen in deze kamer gewoon door. Uiteraard met iets meer plezier en enthousiasme!

Werken tussen de kartonnen kerstbomen op kantoor bij viking

Onze collega’s waren werkelijk geïnspireerd door deze actie. Het laat zien dat het doorbreken van de normale dag en acties met medewerkers in het achterhoofd echt bij kunnen dragen aan de sfeer op kantoor. We brachten de winter binnen op kantoor en tegelijkertijd openden we gesprekken tussen collega’s die normaal gesproken niet veel met elkaar in contact komen. Maar deze ontdekkingstocht op een ochtend versterkt het team en geeft gesprekstof voor jaren.

Ons doolhof was een immens succes. Collega’s hadden een leuke tijd, we brachten de feestdagen iets dichterbij.

Deel je mening over ons winterwonderland spektakel graag op onze social media: Twitter: NL_Viking Facebook: VikingNederland. Volg het gesprek met #VikingWonderland