Til je koffiepauzes naar een hoger plan!

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

De brandstof die ons ‘s morgens helpt wakker te worden en ons door lange dagen heen sleept: koffie! Een wereld zonder koffie is moeilijk voor te stellen, en gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn zoveel manieren om van koffie te genieten, en hier hebben we een overzicht voor je gemaakt zodat je de koffie kunt kiezen die jou op gang brengt. Lees verder voor enkele tips om je koffiepauzes naar een hoger plan te tillen.

Begin je dag goed
Als je lange dagen maakt of een zware nacht achter de rug hebt, is koffie ‘s morgens vroeg een must. Dat dampend hete bakkie pleur is noodzakelijk om je zintuigen te prikkelen en het sterke aroma ontwaakt je smaakpapillen. Maar kies ook eens voor een lekkere cappuccino om de dag te beginnen. Traditioneel bereid met opgeklopte melk, zorgt deze schuimige warme drank ervoor dat de mentale spinnenwebben verdwijnen en je je weer helemaal fris voelt.

Niet alleen dat, het stilt ook de honger en zorgt voor een voller gevoel dan andere cafeïnehoudende dranken. Als je liever een koud drankje hebt, kun je hem ook nuttigen als ijscappuccino. Je kunt dus zowel ‘s zomers als ‘s winters van dit drankje genieten. Als je een fanatieke twitteraar of instagrammer bent, kan de schuimkunst bovenop het drankje ook een esthetische reden zijn om voor dit drankje te kiezen!
Maar als je je koffie liever met veel melk drinkt, kies dan voor een latte. Ook dit drankje past perfect in een ochtendroutine. Met het warmere weer om de hoek: voeg wat ijs toe om te genieten van een koeler drankje.

Activiteiten voor teambuilding
We kennen allemaal teambuildingactiviteiten met activiteiten om de samenwerking te bevorderen. Ook koffie kan daarbij een voorname rol spelen! Als je een evenement voor je team organiseert, waarom geef je dan niet een lekker bakje koffie aan alle werknemers? Het is een mooie manier om de teamgeest te stimuleren en het kan een effectief sociaal smeermiddel zijn.
Bij Viking hebben veel teams maandelijkse koffiemomentjes, waarbij ze samenkomen en informeel een praatje maken onder het genot van een kopje koffie. Een uitstekende manier voor collega’s om een hechte band op te bouwen en ideeën te bespreken. Het blijft natuurlijk ook het favoriete drankje tijdens brainstormsessies, omdat het ons energiek en gefocust houdt. We jagen er een hoop espresso doorheen, maar onze teams zijn hechter dan ooit!

Toon je waardering voor collega’s
Herinner je nog die keer dat je collega voor je inviel terwijl je weg was? Of toen teamleden je hielpen om een moeilijke periode door te komen? Waarom trakteer je ze niet eens op een kopje koffie? Het is een goede manier om je waardering uit te drukken voor iemand die je gesteund heeft. Bovendien is het een mooie manier om iemand die het moeilijk heeft een hart onder de riem te steken.
Er schuilt iets rustgevends in een warme kop koffie. De kick van cafeïne vormt natuurlijk de kers op de taart! Koffie bevat antioxidanten die ontstekingen verminderen en helpen je lever te beschermen. Uit onderzoek blijkt dat koffiedrinkers vaker dan niet-drinkers leverenzymen binnen een gezond bereik hebben. Het beste aan koffie is wellicht zijn veelzijdigheid. Of je er nu van houdt in de vorm van oploskoffie, koffiecapsules, gemalen koffie of koffiebonen, voor ieder is er wat wils. Dus waar ga jij voor vandaag?