Test je taalherkenning

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Nederland is een handelsland bij uitstek. Er zijn maar een paar landen ter wereld die onze taal spreken en daarom hebben wij onszelf andere talen eigen moeten maken om goed handel te kunnen drijven.

Uit Europees onderzoek blijkt dat 91% van de Nederlanders ten minste één andere taal dan de moedertaal spreekt, 75% spreekt twee andere talen en 35% spreekt drie andere talen. Verdeeld over de drie voornaamste vreemde talen in het taalonderwijs spreekt:

90% Engels

71% Duits

29% Frans

Handig, zeker omdat multinationals in Nederland goed zijn voor 1.9 miljoen banen. Het spreken van een vreemde taal is namelijk zeker een pre voor de kansen op de arbeidsmarkt.

Bij Viking bijvoorbeeld verkopen we in meer dan 13 verschillende landen onze kantoorartikelen. Dagelijks werken we dus in veel verschillende talen. Omdat we zoveel talen om ons heen horen op kantoor begonnen we intern een taalherkenningstest. Hoeveel talen herkennen we als we ze horen? We hoefden ze niet te begrijpen alleen maar fonetisch te binden aan een taal. We vonden het zo leuk om te spelen dat we de test online hebben gezet om met jullie te delen.

Test je taalherkenning en daag je vrienden uit!

[ipt_fsqm_form id=”7″]