Probleemloos terug naar school: praktische tips voor schoolbestuurders

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Nu de zomer geleidelijk plaatsmaakt voor het nieuwe schooljaar, beginnen de taken van schoolbestuurders weer op hun schouders te drukken. Een van de vele klussen op hun checklist is ervoor zorgen dat de school een goede voorraad schoolspullen in de kast heeft liggen. Bij Viking begrijpen we welke cruciale rol schrijfwaren en schoonmaakproducten spelen bij onderwijsinstellingen. In deze blogpost gaan we dieper in op het belang van het aanleggen en bijhouden van een goede voorraad voor een naadloze start van het schooljaar . Vanzelfsprekend voegen we ook een lijst toe met onmisbare producten.

Een goede voorraad aanleggen

Met een goede voorraad schoolbenodigdheden leg je het fundament voor een succesvol schooljaar. Door de klaslokalen, de personeelsruimte en de mediatheek goed uit te rusten, maak je de weg vrij voor een onbezorgde onderwijservaring. Van pennen en papier tot whiteboards en markers: elk artikel draagt bij aan een soepel draaiende onderwijsomgeving.

Voorraad op peil houden

Hoewel het belangrijk is om de kasten goed te vullen, is het minstens zo belangrijk om die voorraad ook op peil te houden. Kom je halverwege het semester zonder lijm of kleurpotloden te zitten, dan wordt het lastig om nog tekenles of handenarbeid te geven. Een systematische benadering van je voorraadbeheer kan helpen om niet achter de feiten aan te hoeven lopen. Check regelmatig of de schappen goedgevuld zijn en schat in wat je de komende tijd nodig hebt, op basis van het verbruik in het verleden. En neem je ook nog een betrouwbare leverancier in de arm als partner, dan zit je gebakken.

Back-to-school-benodigdheden

  • De basis voor scholieren: pennen, potloden, gummetjes en schriften vormen de ruggengraat van het harde werk in het klaslokaal en thuis. Zorg voor verschillende keuzes om de etuis te vullen, zodat je tegemoet komt aan ieder wensen en leerstijlen.
  • Organisatorische hulpmiddelen: denk aan kalenders, planborden en bureau-organisers die zowel studenten als docenten helpen bij het indelen van hun tijd en het plannen van taken. Ze geven een overzichtelijk kader bij het organiseren van roosters, deadlines en verplichtingen, zodat iedereen zo productief mogelijk kan werken.
  • Lesmateriaal: whiteboards, markers, krijtjes en prikborden helpen bij dynamische onderwijsmethoden en houden de leerlingen bij de les. Met deze veelzijdige tools kunnen leerkrachten concepten illustreren, brainstormen en een interactieve leerervaringen bieden.
  • Administratieve benodigdheden: kantoorapparatuur zoals printers, kopieerapparaten, tonercartridges en archiefoplossingen zoals dossierkasten en ladeblokken zijn onmisbaar voor het administratieve werk. Het printen van rapporten, het organiseren van dossiers en het rondsturen van communicatie was nog nooit zo makkelijk. Zorg dat alles op de achtergrond soepel draait, zodat de focus ligt op wat echt belangrijk is – leren!
  • Schoonmaakmiddelen: in gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken, kantine, personeelskamer en de toiletten is een goede hygiëne uiterst belangrijk. Het is van vitaal belang dat deze ruimtes goed bevoorraad zijn met onmisbare benodigdheden zoals allesreinigers, reinigingsdoekjes en wc-papier. Deze middelen moeten altijd aanwezig zijn zodat iedereen in een hygiënische omgeving kan leren en werken.

Een groene leeromgeving

Moedig het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele papierproducten aan. Van gerecycled papier tot hervulbare inktcartridges: duurzame innovaties passen bij het streven van onderwijsinstellingen naar milieubewustzijn en geven scholieren het goede voorbeeld. En spoor ook kleine veranderingen aan, zoals pennen met navulbare inktpatronen. Ook simpele ingrepen kunnen na verloop van tijd een grote bijdrage leveren aan het milieu.

Overweeg naast standaard spullen ook gepersonaliseerde schrijfwaren voor docenten en personeelsleden. Op maat gemaakte schriften, mappen met reliëfopdruk en pennen met de naam van de school erop geven extra elan aan hun dagelijkse werk.

Met deze back to school in het vooruitzicht kan de noodzaak tot actie om de voorraadkasten te bevoorraden niet genoeg worden benadrukt. Met een goede voorraad schoolspullen kunnen scholen de basis leggen voor een succesvol schooljaar. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Bij Viking helpen we als groothandel voor schoolbenodigdheden graag met een passend assortiment kantoorartikelen van hoge kwaliteit. Werk samen met ons aan een omgeving waarin leren de ruimte krijgt en kansen in overvloed aanwezig zijn.


 [AD1]https://blog.vikingdirect.nl/terug-naar-school-is-een-fluitje-van-een-cent-met-viking/

 [AD2]https://www.vikingdirect.nl/voor nl/bureaubenodigdheden-c-102/agenda-s-kalenders-planners-c-10205

 [AD3]https://www.vikingdirect.nl/nl/kantoormachines-toebehoren-c-116

 [AD4]https://www.vikingdirect.nl/nl/hygiene-schoonmaken-shop