Ons gigantische kartonnen kasteel

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Soms hebben we een duwtje in de rug nodig om de creativiteit op kantoor te stimuleren. Wij vroegen onze werknemers daarom om hun bureau op een unieke wijze te versieren. Maar wat ze uiteindelijk echt deden liet ons compleet verbaasd achter. Ze bouwden een gigantisch kasteel midden op kantoor!

Kantoor kasteel 1

Kantoor kasteel 2

Kantoor kasteel 3

In totaal gebruikten ze wel 500 stukken oud karton. De vier collega’s bleven tot diep in de nacht op kantoor om het fort te bouwen. Niemand op kantoor wist wat ze gepland hadden. Een geheime camera werd op kantoor geplaatst om de reacties van hun collega’s te filmen terwijl ze binnenkwamen.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/5b1qnwl81R0″]

Het team documenteerde de voortgang tijdens het bouwen van het fort. Lees hun verhaal hieronder.

Voorbereiding

Toen we na het weekend terug op kantoor kwamen hadden we een e-mail van onze baas ontvangen met een simpele boodschap. Doe iets om je bureau op te vrolijken en wees creatief! Aangezien we bij het creatieve departement horen op kantoor, namen we deze e-mail zeer serieus. We besloten om een gigantisch kartonnen kasteel te bouwen op kantoor.

Voordat we ons plan in werking konden zetten, moesten we erachter komen of we wel genoeg karton hadden. En of we het konden verplaatsen zonder dat onze collega’s argwaan zouden krijgen. We wilden ook zeker weten dat alles wat we gebruikten naderhand gerecycled kon worden. Daarom gebruikten we al het oude karton dat we in en rondom het kantoor konden vinden. We verstopten het in een opbergkast om het in de avond, toen iedereen weg was, tevoorschijn te halen.

Met het materiaal veilig opgeborgen begonnen we met de blauwdruk. Op deze manier kregen we inzicht in hoe we alles aan elkaar vast moesten maken. Het gaf ook een goede indicatie van hoe groot het kasteel in werkelijkheid zou worden.

Nadat we de grootte hadden bepaald, dachten we na over de details. We wilden bakstenen, want zonder stenen zouden de muren er maar saai uitzien. We berekenden snel hoeveel bakstenen we nodig zouden hebben: grofweg 500. We maakten ook onze eigen vlag. Elk kasteel heeft immers een vlag nodig!

Constructie

Kantoor kasteel 4
We begonnen met de muren. Elke muur is gemaakt van twee panelen. Beide twee meter op één meter. Voor extra stevigheid overlapten de twee panelen elkaar.

Kantoor kasteel 5

De panelen maakten we vast met behulp van lijmpistolen. Het verbaasde ons enorm hoe snel je door lijmsticks heen gaat. We gebruikten er ongeveer tachtig!

Kantoor kasteel 6

Af en toe waren de snoeren van het lijmpistool te kort. Als je dit ook wilt doen, zorg er dan voor dat je investeert in enkele goede verlengkabels.

Kantoor kasteel 7

Kantoor kasteel 8

Voor de bakstenen hadden we een goed georganiseerde productielijn. Twee personen knipten de stenen uit en twee anderen plakten ze vast. In totaal knipten we net iets meer dan 480 stenen uit.

Kantoor kasteel 9

Eén van de lastigste taken was het uitvogelen hoe de torens rechtop konden blijven staan. Want ze waren meer dan drie meter lang! Hierboven zie je ons ingenieuze idee!

Kantoor kasteel 10

Alle bakstenen opgeplakt en we konden beginnen met alles op zijn plek te zetten.

Kantoor kasteel 11

Sommige muren hadden iets meer hulp nodig totdat we ze goed stevig konden neerzetten.

Kantoor kasteel 12

Wat begon als een avondje ‘overwerken’ ging door tot vroeg in de ochtend. Bij het eerste ochtendlicht hadden we de touwbrug klaar. Alleen de vlaggen nog en klaar was Kees.

Kantoor kasteel 12

Het eindproduct

Kantoor kasteel 14

Kantoor kasteel 15

Het kostte ons uiteindelijk zeven uur om het geheel op te zetten. Het voorwerk kostte een extra twee uur. We waren uitgeput, maar de uitdrukkingen van onze collega’s in de ochtend waren de moeite waard.

Hier zie je ons aan het werk in ons prachtige nieuwe kasteel. Het creatieve paleis!

Kantoor kasteel 16

Kantoor kasteel 17

Kantoor kasteel 18

Kantoor kasteel 19

Als je geïnspireerd bent door wat we gebouwd hebben, waarom bouw je er zelf dan niet één? We zien jullie creaties graag. Laat ons de bouwwerken zien via Twitter @NL_Viking! Als het aantal uren werk je van tevoren al moe maakt, dan kan je natuurlijk ook gewoon gemakkelijk opbergdozen stapelen. De keuze is geheel aan jou.