Nieuw jaar, nieuwe werkplek: drie tips voor een motiverende make-over voor je kantoor

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Welkom in 2022! De eerste twee weken van het nieuwe jaar zitten er alweer op en we zijn weer terug in het ritme van ons dagelijks leven. De start van het jaar biedt de ideale kans om vaarwel te zeggen tegen oude gewoontes en je leven opnieuw vorm te geven – en dat geldt ook voor je kantoorleven!

Dus, wat dacht je van een herinrichting van jouw kantoorruimte? Een ‘office-make-over’ kan je net dat beetje extra inspiratie geven, waardoor jij en je collega’s met meer plezier aan de slag gaan. En vergeet niet: als je vanuit huis werkt loont het net zo zeer om te investeren in je werkplek of die van jouw medewerkers. Laten we eens kijken hoe deze motiverende make-over kan helpen.

1. Schep de nodige orde
De office-make-over moet ervoor zorgen dat je je volledig op je gemak voelt in jouw eigen werkruimte. En dat begint met een doordacht organisatiesysteem. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat chaos het stressniveau verhoogt. Sorteren is je eerste taak, dus ga eindelijk eens die stapels paperassen te lijf! Bewaar alleen wat je écht nodig hebt. Dit principe geldt niet alleen voor papieren. Neem alles onder de loep wat de rust verstoort. Kijk bijvoorbeeld welke pennen nog werken en welke kabels je écht nodig hebt.

Nadat je alles hebt gesorteerd zet je een praktisch systeem op om de nieuwe rust te behouden. Elk papiertje, elke pen en elke notitie moet een vaste plaats krijgen. Dit gaat het best met nette dossiermappen en dozen met bijpassend ontwerp. Dat ziet er niet alleen netjes uit, maar creëert ook een harmonieus overzicht. Ligt er na het opruimen nog altijd een grote stapel kabels? Maak dan een speciale doos voor kabels zodat ze niet meer in de weg liggen.

2. Zeg vaarwel tegen rugpijn
Een ergonomische stoel is essentieel voor een gezonde zithouding op je werkplek, zowel thuis als op het kantoor zelf. Als je nog geen goede en ergonomisch verantwoorde stoel hebt, begin het jaar dan goed door te investeren in je eigen gezondheid (of die van jouw medewerkers) door de pijn weg te nemen die ontstaat door langdurig zitten. Daarnaast kun je met in hoogte verstelbare bureaus jouw kantoorinrichting naar een hoger niveau tillen.

Naast verstelbare bureaus en ergonomische bureaustoelen, is er nog meer technische apparatuur die het werk makkelijker maakt. Een monitor op ooghoogte zorgt voor een gezondere houding én comfort. Handen en polsen? Die kun je het beste ondersteunen met speciale muismatten, bijvoorbeeld met een schuim- of gelsteun.

3. Het hangt allemaal af van de omgeving
Het spreekt voor zich dat een mooie omgeving bijdraagt aan je welzijn en motivatie. Het kan dus enorm positief werken als werknemers hun werkruimte zelf mogen versieren met persoonlijke spullen, zoals planten of posters. Geef ze ook inspraak bij het inrichten van de algemene ruimtes. Wees daarbij niet bang om het gehele kantoor een gezellige uitstraling te geven. Zo voelt iedereen zich op zijn of haar gemak. En fauteuils bieden niet alleen ruimte voor korte pauzes, maar ook voor ontspannen en inspirerende brainstormsessies!

Probeer als werkgever jouw thuiswerkende medewerkers blij te maken met cadeaus voor hun werkruimte, zoals met een kleurrijke plant. Planten fleuren de boel op en het is bewezen dat ze bijdragen aan een betere luchtkwaliteit!

Wil jij dit jaar ook het onderste uit de kan halen en jouw kantoor of thuiskantoor een make-over geven? Ontdek met welke apparatuur en hulpmiddelen je jezelf, of jouw medewerkers, kunt ondersteunen. Want bij Viking vind je alles wat je nodig hebt: https://www.vikingdirect.nl/nl/home-office-shop