Efficiënter zoeken in Google

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

In dit artikel willen we u met een aantal trucjes laten zien hoe u uw Google-zoekopdrachten kan verbeteren. Zo kan u tijd en energie besparen – zowel thuis als op kantoor. Hoewel Google de beste zoekmachine is, kan je de machine nog meer indicaties geven over de informatie waar je precies naar op zoek bent. Zoeken in Google wordt super specifiek en makkelijk met onderstaande informatie

Die indicaties, daar gaan we het in deze blog post over hebben. Met de volgende 8 commando’s filter je de zoekresultaten tot waar jij echt naar op zoek bent. Sommige ken je misschien al, maar we denken dat er toch nog een paar tussen staan waar je nog geen weet van had.

Truc 1: zoek met de exacte bewoording

Laten we zeggen dat je een zelfstandige kleine ondernemer bent die op zoek is naar versterking. Dus om het web te verkennen zou je het volgende kunnen Googelen: “Mijn eerste werknemer”

Als je de hele zin in het zoekveld zou typen zonder gebruikt te maken van aanhalingstekens, dan zou je veel meer resultaten ontvangen dan met de aanhalingstekens. De aanhalingstekens zorgen er namelijk voor dat je op deze exacte term zoekt en niet anders. Alle resultaten die Google je laat zien zijn van artikelen, etc., waar deze exacte zin in voorkomt.

Truc 2: sluit een woord uit

Bank en geld

Veel woorden hebben meer dan één betekenis. Om je resultaten te verfijnen, kan je bij het zoeken bepaalde woorden uitsluiten. Doe dit door een minteken direct voor het woord te plaatsen dat je wilt uitsluiten. Het is belangrijk dat je geen spatie tussen het minteken en het zoekwoord plaatst.

Wanneer je zoekt naar informatie over “banken” gerelateerd aan meubilair zorg dan dat je een negatief voor het woord van geld maakt, aangezien je geen informatie over geldzaken/ bankieren wilt zien.

Truc 3: Op zoek naar een combinatie van woorden

Getekende zoek

Soms willen we echter niet een woord uitsluiten , maar juist toevoegen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je informatie wilt over onze vorst. Niet over vorst als het vriespunt, maar juist over de koning. Zorg dan dat je in plaats van een minteken juist een plusteken gebruikt. Dus vorst +koning. Zo voorkom je dat je informatie in je zoekresultaten krijgt over vriezen.

Truc 4: zoek het ontbrekende woord

 

Deze truc is waarschijnlijk grotendeels onbekend: het “*” – Asterisk-symbool wordt gebruikt op de zelfde manier als de joker in het rummikubspel. Mis je een woord zet dan op die plaats een asterisk neer en Google zoekt het voor je op!

Dus als je bijvoorbeeld wilt weten wat dikker is dan water. Dan type je ‘* dikker dan water’ in en Google geeft je dan de meest voorkomende suggesties.

Truc 5: zoek vergelijkbare pagina’s

Time magazine

Een andere handige functie voor het vinden van relevante resultaten is de mogelijkheid om te zoeken naar pagina’s die lijken op een pagina die u al kent. Laten we zeggen dat je een trouwe lezer bent van het Amerikaanse tijdschrift Times. Nu wil je graag je horizon verbreden door andere tijdschriften van datzelfde kaliber te doorgronden.  Tik rechtstreeks in het zoekveld “related:” gevolgd door de URL van Time magazine related:http://time.com/  (opnieuw zonder spaties!). In dit geval verschijnt Time Magazine niet in onze resultatenpagina, maar soortgelijke sites zoals CNN, Washington Post, etc.

Trick 6: Zoeken in een website

Volkskrant chololade

Als je op zoek bent naar informatie op een specifieke website dan gebruik je het volgende commando: Je wilt bijvoorbeeld binnen De Volkskrant zoeken naar artikelen over chocolade. Gebruik dan Site: gevolgd door de URL van de site. In ons geval dus Site:https://www.devolkskrant.nl/  chocolade.

Zo krijg je alle zoekresultaten van informatie binnen De Volkskrant waar chocolade in voorkomt.

Truc 7: Definitief formaat

Appeltaart recept

Niet is irritanter dan printen in website formaat. Want je wilt alleen de tekst printen en niet de hele webpagina. Zorg daarom dat je achter het zoekresultaat een dubbelepunt plaatst met daarachter het formaat bestand waar je naar op zoek bent. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een appeltaartrecept. Type dan in het zoekresultaat van Google Appeltaartrecept:pdf en presto, je krijgt alleen zoekresultaten in PDF bestanden gepresenteerd. Dat print wel zo overzichtelijk

Truc 8. Tijd/waardes omrekenen:

Tijd ny

Type in de Google zoekbalk de waardes waar je naar op zoek bent. Dus bijvoorbeeld: “1 euro in ponden”, of “3inch in cm”

Voor tijd geldt hetzelfde: wil je nu weten hoe laat het is in New York? Typ ‘Tijd New York’ in de zoekbalk.

 

We hopen dat dit de zoektocht naar informatie op het net gemakkelijker maakt voor jullie!

Wat is uw ervaring met zoekopdrachten in Google of andere zoekmachines? Laat het ons weten via Twitter: @NL_Viking