Drie tips voor een nóg gezondere werkdag

Weet je iemand die kantoorbenodigdheden kan gebruiken? Deel deze info!

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat veel kantoormedewerkers zich stortten op het thuiswerken. Dit vroeg destijds om een aardige dosis aanpassingsvermogen. Ondertussen zijn veel kantoortijgers wel gewend aan de combinatie van thuis- en op kantoor werken. Onder de noemer van het hybride werken zijn ze minder afhankelijk van één specifieke werkplek. En dat levert een stuk meer vrijheid op in de planning van het dagelijkse werk.

Maar ongeacht waar we ons bevinden – aan een bureau op kantoor of thuis aan de keukentafel – het is altijd belangrijk om gezond te blijven terwijl je werkt. Soms kunnen een paar kleine veranderingen in je dag al een groot verschil maken! Daarom zetten we in deze blog een aantal cruciale tips op een rijtje voor een nóg gezondere werkdag.

1. Drink genoeg water
Je hoort het vast dagelijks: we moeten minstens twee liter water drinken om onze interne waterhuishouding goed op (water)peil te houden. Toch kun je dit, ondanks de herhaalde berichtgeving, nog wel eens over het hoofd zien.

Stel daarom een handige timer in, die jou een herinnering stuurt om een glaasje water te drinken, bijvoorbeeld op je telefoon of in je Outlook-agenda. Wanneer je die ieder uur af laat gaan, ben je verzekerd van een praktische reminder. Zo vergeet je minder snel om geregeld een slok water te drinken en zorg je voor een gezondere werkdag!

Wil je nog een stapje verder gaan? Ga dan op zoek naar een waterfles die helemaal past bij jouw persoonlijkheid – of decoreer er een naar hartenlust. Daarnaast kan het helpen om een Soda Streamer in huis te nemen. Met behulp van zo’n dit apparaat kun je ieder drankje bruisend en sprankelend maken. Dat drink wel zo lekker, toch?

2. Blijf bewegen – ook tijdens vergaderingen
Bewegen is goed voor je! Daarom wordt het iedereen aangeraden om minstens een half uur goed te bewegen. Dat kan een wandeling zijn tijdens de lunchpauze, maar je kunt er ook voor kiezen om gewichten bij je werkplek neer te leggen om af en toe wat krachtoefeningen te doen vanachter je bureau.

Het kan gebeuren dat je een dag tjokvol met meetings hebt gepland. Daardoor zou je kunnen denken dat er geen ruimte overblijft voor beweging. Gelukkig kun je door wat ‘creatief te boekhouden’ ook tijdens een vergadering lekker bewegen. Zet simpelweg een draadloze koptelefoon op je hoofd, bel in tijdens de meeting en loop vervolgens een blokje om. Je zult merken dat het jouw creativiteit en inspiratie veel goeds brengt!

3. Switch it up en sta eens op!
Zitten is het nieuwe roken. Dankzij die filosofie zijn de zit-stabureaus de afgelopen jaren enorm populair geworden. Deze bureaus geven werknemers de kans om zelf te kiezen tussen zitten of staan. Op ieder gewenst moment kunnen ze eenvoudig wisselen tussen een staand bureau of juist een geschikte bureauhoogte om aan te zitten.

Door gebruik te maken van een gecombineerd en verstelbaar bureau, zoals een zit-stabureau, hoef je niet langer al je werk zittend te doen. Zo kun je ook tijdens de werkdag ‘je benen strekken’ en hoef je je geen zorgen te maken over te lang op een bureaustoel zitten.

Ben je op zoek naar een passend zit-stabureau of andere accessoires voor jouw (thuis)kantoor? Bij Viking hebben we precies wat je zoekt!