Viking Blog

Zomerkleding op kantoor: do’s en don’ts

Zomerkleding op kantoor: do’s en don’ts

Zodra de zomer in zicht komt krijgen veel kantoormedewerkers het al snel benauwd. Het is heerlijk om in je vrije tijd lekker van het zonnige weer te genieten, maar op kantoor leidt het onvermijdelijk tot een kledingcrisis. Je hebt geen zin om in driedelig pak achter je bureau te gaan zitten zweten, maar een korte broek met teenslippers gaat nou ook weer wat te ver. Hoe zorg je er nu voor dat je deze zomer kantoorproof én comfortabel gekleed gaat?

1. Hou je aan de regels (als die er zijn)

Binnen sommige kantoren zijn er protocollen opgesteld die duidelijk aangeven wat wel en niet gewenst is op de werkvloer. Misschien niet altijd even prettig, maar als er bij jouw bedrijf een dergelijk protocol is weet je wel gelijk waar je aan toe bent. Informeer hier dus naar voor je je zomerjurkje uit de kast trekt.

2. Wees kritisch op jezelf

Het grote punt bij zomerkleding is dat deze vaak behoorlijk af kan leiden. Bijvoorbeeld door teveel bloot, maar ook door een figuur dat in strakke kleding nogal ongelukkig uit kan komen. Wees daarom kritisch op welke zomerkleding jouw figuur kan hebben. Een strak T-shirt met een riante bierbuik en kort rokje om flinke bovenbenen zijn bijvoorbeeld niet de meest flatteuze combinaties.beth-ditto

3. Sla de slippers maar over

Hoe lekker luchtig het ook kan zijn, slippers zijn echt een no-go op de werkvloer. Blote voeten zijn nu eenmaal niet het meest prettige aanzicht voor collega’s en bovendien kan dat geklepper tijdens het lopen de concentratie behoorlijk verstoren. En nee, die sandalen zijn ook geen optie.Slipper_op_kantoor

4. Kies je stoffen slim

Staat je kantoor geen echte zomerkleding toe? Kies dan stoffen die de warme temperaturen wel wat aangenamer maken, zoals een pak van lichtere stof, katoenen sokken, een donker overhemd tegen zweetplekken of neem eventueel een extra schoon shirt mee om halverwege de dag te wisselen.

5. Niet te sexy

Zoals hiervoor al gezegd is het belangrijk dat je outfit niet afleidt en dat is natuurlijk wel het geval als je te sexy op kantoor verschijnt. Vermijdt daarom diepe decolletés en te blote benen. Hou er bij rokken en jurkjes ook rekening mee dat deze op kunnen kruipen als je op een bureaustoel zit.

9672185709_0777a4b080_z

 

slippers Hoe lekker luchtig het ook kan zijn, slippers zijn echt een no-go op de werkvloer
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn