Viking Blog

Zo vind je focus tijdens je werk

Zo vind je focus tijdens je werk

Hoe interessant en leuk we ons werk ook vinden, het is lang niet altijd even makkelijk om geconcentreerd door te werken. Mailtjes die afleiden, gedachten die afdwalen naar je vrije weekend of collega’s die even iets komen vragen, er is altijd wel iets dat je af kan leiden.  Hetzelfde geldt voor thuiswerkers, waar de verleiding om even iets anders te doen misschien nog wel groter is. Gelukkig zijn er verschillende tips die je helpen om je focus beter vast te houden!

Zorg voor een overzichtelijke werkomgeving

ChaosTischEen opgeruimd bureau is echt een allereerste voorwaarde om rustig en geconcentreerd te kunnen werken. Stapels papieren en nog door te nemen post zorgen namelijk niet alleen voor rommel op je bureau, maar ook voor onrust in je hoofd.

Zet je planning op papier

We zijn in staat om veel te onthouden, maar dat kost tegelijkertijd ook energie.  Die kun je beter aanTo-Do-List je huidige taak besteden dus maak het makkelijk voor jezelf en zorg voor een dagelijkse planning waarin je opschrijft wat je gaat doen. Dat schept rust en overzicht en een scherpere focus!

Slim taakmanagement

trello_iconGrote taken lijken overweldigend en dat roept uitstelgedrag op. Aansluitend op de voorgaande tip is goed taakmanagement ook belangrijk. Deel een klus op in duidelijke, behapbare kleinere taken en je zult zien dat je al snel veel efficiënter werkt! Een productiviteitstool als Trello is hier perfect voor.

Ga gewoon even offline

Hartstikke handig, dat internet, maar het is natuurlijk ook een grote zee aan afleiding. Van mail tot offlineFacebook en het laatste nieuws, allemaal zijn het zaken die je van je werk houden. Ga daarom gewoon eens even een uurtje offline als je aan een belangrijke taak moet werken.

Hou korte pauzes

pauseJe werkt acht uur op een dag, maar hoeveel ervan ben je echt productief? Ons pauzegedrag is dan ook niet representatief voor hoe het menselijk brein functioneert. Een korte pauze na een uur werken is veel effectiever dan een half uur pauze na drie uur werken. De perfecte balans verschilt per persoon, maar experimenteer er eens mee!

Sluit je af met een koptelefoonKopfhörerKonzentration

In een drukke omgeving is een koptelefoon ideaal om het geroezemoes uit te sluiten en lekker te werken op je favoriete muziek. Bijkomend voordeel: een koptelefoon is een duidelijk signaal naar de buitenwereld dat je geconcentreerd bezig bent en niet gestoord wilt worden.

Tags:,
Konzentration Ga gewoon eens even een uurtje offline als je aan een belangrijke taak moet werken
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn