Viking Blog

Ziek melden of doorwerken?

Ziek melden of doorwerken?

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het ziekteverzuim momenteel op het laagste punt sinds 1996 ligt. Goed nieuws zou je denken, blijkbaar zijn we in jaren niet zo gezond geweest als nu. Wie wat dieper in de cijfers duikt ziet dat dat beeld toch wat genuanceerder is en misschien zelfs wijst op een probleem in plaats van een gunstige ontwikkeling. Werknemers blijken namelijk vaak door te werken, terwijl ze eigenlijk gewoon thuis in bed moeten liggen uitzieken.

Verantwoordelijkheid ziekteverzuim naar werkgevers

De eerste grote daling van de verzuimcijfers zien we in 2002. Die ontwikkeling hangt samen met de invoering van de Wet Verbetering Poortwachter. Deze is bedoeld om langdurig  ziekteverzuim tegen te gaan en is erop gericht dat werkgever en werknemer zich gezamenlijk inzetten voor een zo snel mogelijke terugkeer op de werkvloer. Gezien de cijfers een effectieve stap, maar de focus ligt vooral op het terugkeren en veel minder op het herstel van de werknemer, waardoor die vaak druk kan ervaren om toch maar weer aan het werk te gaan.

Invloed van de economische crisis

Een tweede factor die de cijfers duidelijk beïnvloedt is het ontstaan van de economische crisis, waardoor het ziekteverzuim in de afgelopen drie jaar opnieuw verder is teruggelopen na een periode van relatieve stabiliteit. Met de hoge werkloosheid zijn werknemers bang hun baan verliezen. Werkgevers houden niet van werknemers die vaak ziek zijn, dus kiest men vaak eieren voor zijn geld en wordt er vaak liever doorgewerkt dan dat men thuis in bed ligt te snotteren.

Positief of negatief effect?

Je kunt het als hart voor de zaak zien dat mensen doorwerken als ze zich niet zo lekker voelen. Toch zijn hier wel degelijk risico’s aan verbonden. De kans op toekomstig verzuim neemt namelijk aanzienlijk toe als men bij ziekte door blijft werken. Bovendien ben je vaak veel minder productief als je met hoofdpijn of andere klachten op het kantoor zit. Daarnaast bestaat er natuurlijk nog het risico dat zieke werknemers hun collega’s aansteken en zo tot voor meer problemen voor het bedrijf zorgen.

Wat werkt dan wel tegen ziekteverzuim?

Mensen worden ziek, dat voorkom je niet. Van een dagelijks telefoontje om te checken of het al beter gaat wordt geen werknemer beter, dat leidt voornamelijk tot meer stress en dus ook klachten. Meer vertrouwen is hier op zijn plaats, daarbij zijn zowel werkgever als werknemer gebaat. Negatieve uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, maar waak ervoor dat deze niet tot angst rondom ziekmelden gaan leiden. Daar kan je bedrijf pas echt ziek van worden.

 

Tags:,
ache-19005_1280
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn