Viking Blog

Windows 10, wat moet je weten?

Windows 10, wat moet je weten?

Microsoft heeft begin dit jaar Windows 10 aangekondigd, een nieuwe versie van het besturingssysteem dat vanaf de zomer (vermoedelijk eind juli) 2015 verkrijgbaar zal zijn. Hopelijk gaat het een verbetering zijn ten opzichte van Windows 8, waar toch niet iedereen over te spreken was. We zetten de belangrijkste kenmerken even voor je op een rij.

Gratis upgrade naar Windows 10

Heb je op dit moment Windows 7 of 8, dan kun je gratis upgraden naar Windows 10 zodra deze beschikbaar. Na een jaar zul je wel voor de aanschaf moeten betalen, maar dat is ruim voldoende tijd om te ontdekken of je dat ook de moeite waard vindt.

Windows-10-Examen-1

De Start-knop is terug!

Het lastige navigeren in Windows 8 kwam voor veel gebruikers door het ontbreken van de oude bekende Start-knop. Kritiek die Microsoft serieus heeft genomen, want in Windows 10 is dit weer het vertrouwde startpunt van je Windowservaring.

Windows_10

Verschillende bureaubladen

Als je niet oppast wordt je bureaublad een onsamenhangende verzameling van veelgebruikte toepassingen en documenten. Zou het niet handiger zijn als je verschillende bureaubladen had voor je werk-, privé- en hobbymatige doeleinden? In Windows 10 kun je deze nu makkelijk maken en organiseren.

multiple_desktops

Windows 10 op elk apparaat

Een verschillend besturingssysteem voor elk apparaat is natuurlijk niet echt ideaal. Daarom zal Windows 10 niet alleen beschikbaar zijn voor laptops en pc’s, maar ook voor tablets, smartphones en zelfs je Xbox.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kletsen met Cortana

Apple heeft Siri natuurlijk al voor de iPhone en Cortana is op zijn/haar beurt weer de spraakassistent voor Windows. Niet alleen op smartphones, maar met de komst van Windows 10 straks ook nog eens op je laptop of pc.

windows_10_cortana

Een nieuwe browser

Internet Explorer is voor veel gebruikers uitgegroeid tot een trage haperende nachtmerrie, dus is het niet verwonderlijk dat Microsoft nu ook eindelijk eens met een nieuwe browser gaat komen. Onder de naam Spartan moet surfen straks sneller, makkelijker en vooral ook veiliger worden.

Spartan

En je kunt ook Candy Crush spelen

Tsja, het is de vraag wie er eigenlijk zit te wachten op een game die al jaren de grootste hit op de smartphones is, maar bij Windows 10 krijg je dus gratis Candy Crush erbij tijdens je installatie van het nieuwe besturingssysteem.

Candy-Crush-Windows-10

Tags:, , ,
Windows10 Heb je op dit moment Windows 7 of 8, dan kun je gratis upgraden naar Windows 10 zodra deze beschikbaar
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn