Viking Blog

Werken vanaf je smartphone? Dan zijn deze apps onmisbaar

Werken vanaf je smartphone? Dan zijn deze apps onmisbaar

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Dit kleine apparaat zorgt dat we goed bereikbaar zijn en flexibel kunnen werken. De smartphone vormt zelfs steeds vaker een vervanging van onze laptop. Hieronder tien onmisbare apps die het werken vanaf een smartphone nog makkelijker maken.

  1. Call log calendar voor Android (€ 2,50)

Het aantal telefoongesprekken kan gedurende een werkdag aardig oplopen. De app Call log calendar brengt overzicht aan in je belgeschiedenis door gesprekken en sms’jes automatisch in een kalender te zetten. Hierdoor kun je altijd zien wanneer en op welke locatie een gesprek plaatsvond.

nl_generic_rgb_wo_45

  1. After call voor Android (gratis)

After Call opent na ieder gesprek automatisch een scherm waarmee de gebruiker snel kan kiezen voor ‘terugbellen’, ‘bericht versturen’, ‘agenda-item aanmaken’ of ‘alarm instellen’. Zo kun je direct een actie verbinden aan je gesprek.

nl_generic_rgb_wo_45

  1. Battery boost app voor iOS (gratis)

Bij veelvuldig gebruik van je smartphone heeft je batterij heel wat te verduren. De Battery boost-app biedt handige tips en tricks waardoor je batterij een stuk langer meegaat.

  1. Tape a call voor iOS (€ 8,99 voor de PRO-versie)

Als je onderweg bent, heb je niet altijd de mogelijkheid aantekeningen te maken. Deze app neemt de gesprekken op waarna ze eenvoudig te downloaden en e-mailen zijn. Op deze manier kun je belangrijke gesprekken altijd terugluisteren.

  1. Silent Circle voor Android en iOS (aanschaf gratis)

Wanneer het om zakelijke gesprekken gaat, is privacy erg belangrijk. Hiervoor is Silent Circle ontwikkeld, dat bestaat uit Silent Phone, Silent Text en Silent Contacts. Dankzij deze apps zijn telefoongesprekken, berichtenverkeer en contacten versleuteld en dus beveiligd.

nl_generic_rgb_wo_45

  1. RingCredible voor Android, iOS en Blackberry (gratis)

Bel je veel naar het buitenland? Dan kan deze app je kosten drastisch verlagen. RingCredible werkt op basis van een prepaid beltegoed. Vervolgens bel je over een wifi-verbinding voor slechts een paar cent per minuut naar het buitenland.

nl_generic_rgb_wo_45

  1. Zello voor iPhone (gratis)

Misschien vind je bellen en sms voldoende, maar voor wie net iets meer wilt is er Zello. Deze app verandert je telefoon in een walkietalkie, waarmee je overal ter wereld bereikbaar bent.

  1. PhoneUsage voor Android (gratis)

Als je zo veel met je smartphone werkt, wil je natuurlijk ook weten hoe veel belminuten, sms’jes en data je verbruikt. PhoneUsage registreert per dag, week of maand hoeveel je verbruikt en toont met behulp van grafiekjes hoe het ervoor staat met je bundelverbruik.

nl_generic_rgb_wo_45

  1. Handcent SMS voor Android (gratis)

Fan van sms en mms? Dan is deze app een must. Van de layout van de inbox tot de persoonlijke handtekening; het kan allemaal naar wens aangepast worden. Bovendien kan een bericht eenvoudig naar meerdere mensen verstuurd worden en kan persoonlijke informatie door middel van een wachtwoord afgeschermd worden in de Privacy Box.

nl_generic_rgb_wo_45

10. Group Email! voor iOS (€ 6,99)

Deze app maakt het heel eenvoudig om vanaf je smartphone te mailen. Zo kun je verschillende contactgroepen aanmaken en documenten, video’s, foto’s en zelfs locatie-informatie met adresgegevens meesturen.

Tags:, , , , , , ,
De smartphone vormt steeds vaker een vervanging van onze laptop.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn