Viking Blog

Wat Googlen we over onze collega’s?

Wat Googlen we over onze collega’s?

Kijk jij ook weleens vanachter je bureau om je heen naar je collega’s, denkend: wat zijn het toch rare snuiters? Hoe komt het dat hij meer vakantiedagen heeft dan ik? En waarom moet zij altijd zo hard op haar toetsenbord typen? Kunnen ze niet wat minder leuteren daarachter? Etc, etc, etc.

Difficult Image 2 (800x533)

Het kan bijna niet anders. We zitten doorgaans 40 uur in de week bij ze in de buurt dus er zullen irritaties opborrelen, vergelijkingen gemaakt worden en af en toe zal er iemand verliefd worden. Wij denken dat niets beter laat zien hoe we over onze collega’s denken dan de Google auto-complete suggesties!!

Mijn-collega-loopt-de-kantjes-ervan-af (002)

De Google zoekbalk

Wanneer je in de Google zoekbalk begint te typen, komt er altijd een lijst met meest gezochte zoektermen die met jouw woord(en) beginnen. Het idee volgens Google is dat je je vingers wat meer kan laten rusten. Het is een service die ze de internetter aanbieden. Tegelijkertijd is het ook een leuk kijkje in het brein van onze mede internetters. Immers, hoe we zoeken is hoe we denken, is ‘t niet?

Om erachter te komen wat wij over onze collega’s denken, keken we naar de meest getypte zoektermen in Google die beginnen met: “Mijn collega…

Zoekresulaten van wat we in Google opzoeken over onze collega's

Ooit zelf iets dergelijks ingetypt in de zoekbalk?

Auto-complete laster

Wist je trouwens dat Google meerdere malen aangeklaagd is door personen omdat de auto-complete suggesties na het intypen van hun naam, zeer beledigend waren? Laster was het volgens Bettina Wulff, de vrouw van de Duitse ex-president. Bij het intypen van haar naam, kwamen suggesties naar voren als Bettina Wulff prostitueert, Bettina Wulff escort, Bettina Wulff de wallen.

En hoewel Google zegt dat de auto-complete suggesties alleen serveren waar internetgebruikers daadwerkelijk op zoeken, kan een welkdenkend mens zich toch afvragen of het juist is. Want de notie dat een zoekmachine geen kwaad bedoelt, betekent niet dat het geen kwaad kan doen. Bettina Wulff is een van de velen die Google succesvol hebben aangeklaagd vanwege laster.

Google Feud

Maar de Auto-complete suggesties zijn vooral grappig. En met Google Feud heeft de Zoekmachine gigant er een leuk spelletje van gemaakt. Neem een kijkje en laat het ons weten als je de volle tien suggesties weet af te maken!

Kan jij je vinden in de auto-complete suggesties van Google over collega’s? Laat het ons weten op onze Twitter account @NL_Viking.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn