Viking Blog

Maak werk van je blog

Maak werk van je blog

Vrijheid is waar het de meeste bloggers het uiteindelijk om te doen is. Vrijheid voor zelfexpressie in een onderwerp wat ze aanspreekt. Vrijheid om daar te werken waar ze willen. Om samen te werken met wie ze willen. En daar komt, op een zeker punt, hopelijk ook financiële vrijheid bij kijken.

Blogger voor de camera

Opleiding tot professioneel blogger

Een opleiding tot professioneel blogger is er niet. Je zou natuurlijk marketing kunnen studeren, journalistiek, Nederlands (of Engels), maar als blogger sta je er vooral heel erg alleen voor. Je zal zelf op zoek moeten gaan naar informatie. En het is vaak het beste om te leren van anderen die ‘het wiel’ ver voor jou hebben uitgevonden. In de praktijk betekent dit veel kijken naar wat andere bloggers doen. Het lezen van andere blogs en de social media kanalen van bloggers waar jij door geïnspireerd wordt; om er op die manier kennis uit op te halen.

Maar er zijn ook minder glamoureuse- en visuele kanten van het runnen van een blogbedrijf. Denk aan de belasting, factureren en de administratie bijhouden. Al dit soort zaken zal je niet zo gemakkelijk af kunnen kijken bij andere bloggers. Dit gebeurt namelijk allemaal achter de schermen. Maar of je het redt als professioneel blogger hangt zeer zeker ook af van hoe kundig je bent op organisatorisch en financieel gebied. Wij hopen dat onze checklist bloggers daar iets meer inzicht in kan geven.

WAAROM DOET VIKING DIT?

Viking ondersteunt ondernemers al sinds dag één met een breed scala aan kantoorbenodigdheden (pennen, printers, meubilair, etc). En dat doen we zowel voor grote ondernemingen met een fysiek kantoor als voor zij die opereren vanuit hun thuiskantoor.

Blogger relaxed aan het werk achter haar laptop

Ook werken wij dagelijks met bloggers samen en we weten dat velen graag meer werk uit hun blog willen halen. Om hier gehoor aan te geven besloten we om een basis checklist te produceren waar over nagedacht/ rekening mee gehouden moet worden alvorens professioneel blogger te worden. De informatie is voor iedereen via deze link te vinden: gids – de basis checklist om van je blog een bedrijf te maken

Blogger boxes

Onder de campagne #MaakWerkVanJeBlog hebben we 20 bloggers de checklist toegestuurd in de vorm van leuke blogger boxen. De 20 bloggers zijn uitgekozen op basis van de huidige status van hun blog en het feit dat ze allemaal geïnteresseerd zijn in het professionaliseren van hun blog.

Hieronder zie je wat foto’s van de inhoud.

Een foto van fineliners, plantenpotje en kabelbegeleidersInhoud van de #MaakWerkVanJeBlog blogger box#MaakWerkVanJeBlog blogger boxen ingepaktHeel veel succes allemaal met jullie blogger loopbaan. Wij zien het online van een afstandje graag opbloeien!!

Blogger voor de camera
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn