Viking Blog

Twijfel jij nog over elektrisch rijden?

Twijfel jij nog over elektrisch rijden?

Dankzij brave autootjes als de Toyota Prius heeft elektrisch en hybride rijden de laatste jaren nogal te lijden gehad onder een wat suffig imago. Maar de ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel, waardoor een elektrische auto zeker het overwegen waard is. Vanwege de indrukwekkende modellen die er op de markt verschijnen, maar zeker ook dankzij de aantrekkelijke belastingvoordelen.

 

Een elektrische auto voor elke liefhebber

Wie denkt dat elektrische auto’s slome boodschappenwagentjes zijn, zou eens even moeten kijken naar een racemonster zoals de Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive. Niet dat je die topsnelheid van 250 km/u hier in Nederland gaat halen of dat we ‘m allemaal kunnen betalen, maar het feit dat deze auto op de markt is geeft aan dat er veel mogelijk is. Auto’s als de BMW i3 of de Volkswagen e-Golf bieden bijvoorbeeld een rijervaring die zich makkelijk kan meten met comfortabele auto’s op benzine.

financial-lease-elektrisch

Lagere bijtelling

Wat je als ondernemer natuurlijk vooral wilt weten is welke financiële voordelen elektrische auto’s op kunnen leveren. De elektrische auto is een paar jaar lang helemaal vrijgesteld geweest van bijtelling, maar valt tegenwoordig in de categorie van 4 procent. Dat zal voorlopig nog zo blijven, dus wat dat betreft is het privé rijden in een elektrische auto van de zaak zeker nog interessant.

 

Zijn er ook nadelen?

De techniek achter elektrische auto’s gaat snel, maar is zeker nog niet zaligmakend. Het is goed om hiervan bewust te zijn voor je een elektrische auto aanschaft. Een volle accu van een elektrische auto brengt je bijvoorbeeld vaak nog minder verder dan een goed gevulde tank benzine. Toch kan een Tesla Model S al zo’n 500 kilometer op een volle accu rijden. Bij andere merken ligt dat vaker tussen de 125 en 300 kilometer, wat vaak wel genoeg is voor het woon-werkverkeer.

 

Maak eens een proefritje

Of elektrisch rijden echt iets voor jou is zul je gewoon eens moeten uitproberen tijdens een proefrit. De stilte in de auto zelf is vaak voor veel mensen al een bijzondere ervaring, evenals het snelle optrekken. Er zijn verschillende website waar je elektrische auto’s kunt vergelijken, dus ga eens op verkenning!

Tags:
elektrischopladen11
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn