Viking Blog

Tips voor de grote voorjaarsschoonmaak op kantoor

Tips voor de grote voorjaarsschoonmaak op kantoor

Papieren op het bureau, uitpuilende mappen in de kast en een verzameling ongebruikte monitoren in de hoek. Ongemerkt kan het kantoor een verzamelplek worden van dingen die we niet meer nodig hebben maar toch in de weg blijven staan. Een opgeruimde omgeving is beter voor de productiviteit, dus tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak op kantoor!

clean_desk

1. Optimaliseer de papierstroom

Hoewel we steeds meer digitaal doen, komt er altijd nog veel papier voorbij op het bureau. Een grote stapel is slordig en onoverzichtelijk, dus creëer een slim systeem met een paar brievenbakjes waarin je alle papieren onderverdeeld in “Nog Bekijken”, “Direct Actie” en “Archiveren”.  Zo blijft de papierstroom efficiënt en overzichtelijk!

 

2. Selecteer binnen je handbereik

Voor je het weet ligt je bureau vol met dingen waarvan je denkt dat je ze wel eens nodig hebt, maar eigenlijk nauwelijks gebruikt. Beperk de zaken op je bureau tot de dingen die je écht dagelijks gebruikt en hou die binnen handbereik. De rest kan in een bureaula.

 

3. Kieper die bureaulade eens om

Als je die bureaula toch open hebt, hou daar dan ook eens een grote schoonmaak. Je zult zien dat het een archief voor onzinnige dingen is geworden, waarvan je vergeten was dat je ze had bewaard. Weggooien dus en ruimte maken voor de dingen die je echt nodig hebt.

 

4. Vergeet je computer niet

En dan bedoelen we niet de broodkruimels in je toetsenbord, maar de manier waarop je de organisatie van je bestanden inricht. Een bureaublad vol icoontjes is een teken van wanorde en roept alleen bij het zien al stress op. Behandel je computer als je boekenkast en zorg voor een logische indeling.

 

5. Ga voor groen

Heb je de boel weer mooi op orde, dan is er maar weinig voor nodig om je kantoor helemaal te optimaliseren. Een paar planten op kantoor doen namelijk wonderen en zorgen voor meer productiviteit en een prettige werksfeer.

 

Tags:,
clean_desk1 Ongemerkt kan het kantoor een verzamelplek worden van dingen die we niet meer nodig hebben maar toch in de weg blijven staan.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn