Viking Blog

Telecommunicatie gadgets

Telecommunicatie gadgets

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit gaat van daadwerkelijke apparatuur tot slimme software en apps. Deze ontwikkelingen zorgen dat je sneller, efficiënter of milieuvriendelijker kan werken. Op deze manier blijf je vernieuwen en voor op de concurrentie. Hieronder vind je wat tips en apparatuur die goed van pas komen in jouw onderneming.

  • De zakelijke telefoon wordt steeds slimmer. Verschillende producenten hebben het afgelopen jaar een vaste telefoon op de markt gebracht die draait op Android. Dat houdt in dat je contacten makkelijk kunt synchroniseren met je mobiele telefoon. De telefoon is door de camera en het beeldscherm ook geschikt voor videogesprekken.
  • Voor iedere ondernemer is een mobiele telefoon van groot belang. Deze wordt dan ook vaak gebruikt, zowel privé als zakelijk. Het is erg verstandig om de telefoon goed te beveiligen. Let verder goed op welke apps je installeert en welke bestanden je opent, want een virus kan veel schade aanrichten. Het is verstandig om een goede antivirus-app installeren, zodat je contacten en gegevens veilig zijn. Maak daarnaast regelmatig een back-up op een ander apparaat.
  • Er bestaan verschillende apps die je telefoongebruik ondersteunen. Call Recorder voor Android of TapeACall voor Appletoestellen laten je telefoongesprekken opnemen, zodat je het later kunt terugluisteren. Let op: als je deze opname wilt publiceren, heb je duidelijke toestemming van je gesprekspartner nodig.
    Na een beurs of netwerkborrel puilt je portemonnee uit van de visitekaartjes. Het is lastig om dan het overzicht nog te bewaren. De app ScanBizCards kan je daarmee helpen. Je scant het visitekaartje, waarna het digitaal wordt opgeslagen en het contact in je telefoonboek wordt gezet. Zo heb je alle contactgegevens op één plek en het scheelt je nog rommel ook.
  • De smartpen kan een uitkomst zijn tijdens interviews of videogesprekken. Het maakt een audio-opname terwijl je aantekeningen maakt. De opname met bijbehorende aantekeningen wordt opgeslagen en kun je altijd opnieuw bekijken en beluisteren. De geschreven notities worden daarbij omgezet in getypte aantekeningen.
  • headset

  • Wanneer je veel belt, is een goede headset onmisbaar. Een headset laat je handsfree bellen, waardoor je tijdens het gesprek bijvoorbeeld de juiste documenten makkelijk erbij kunt pakken. Daarnaast voorkom je rug- en nekklachten, omdat je de telefoon niet aan je oor hoeft te houden. Bij de aankoop van een headset zijn er een paar kenmerken waar je op moet letten. Wanneer je een open kantoor hebt, met veel contact onderling, is het slim om een headset te kiezen die slechts één oor bedekt. Zo ben je niet helemaal afgesloten van de omgeving tussen de gesprekken door. Als je de headset vooral voor onderweg wilt gebruiken, kies dan voor een bluetooth-apparaat. Wanneer je hem alleen op kantoor gebruikt, voldoet een headset met een kabeltje.

Tags:, ,
gigaset Het is erg verstandig om de telefoon goed te beveiligen. Let verder goed op welke apps je installeert en welke bestanden je opent, want een virus kan veel schade aanrichten.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn