Viking Blog

Office Hacks. 5 tips voor een effectiever kantoorleven

Office Hacks. 5 tips voor een effectiever kantoorleven

Let’s face it, het merendeel van de dag zit je op kantoor. Of je nou een leuke baan hebt, of dat je liever zo snel mogelijk ergens anders aangenomen wordt, van 9 tot 5 ben je voor de baas bezig. En daar heb je je waarschijnlijk al bij neergelegd. Dus waarom niet zo productief mogelijk te werk gaan? Hier dus een aantal handige tips voor een effectiever kantoorleven.

1. Ergonomic workspace planner
Eén van de meest belangrijke dingen is je houding. TNO meldt dat 3,4 miljoen Nederlanders minstens vier uur zitten tijdens werktijd, dus dan kun je het maar beter goed doen ook. Met deze ergonomische houding tabel voorkom je kantoor-blessures en lichamelijke kwalen tijdens werktijd. Extra tip: blijf bewegen door eens per uur op te staan en een rondje te lopen.

7d08a757f289a046fc98a57e238f81d8
Via: Ergotron

2. Opgeruimd staat netjes
“A cluttered desk is a sign of genius” hoor je wel eens. Maar vaker nog “a cluttered desk is a cluttered mind”. Hoewel de eerste quote voor sommigen werkt, is de laatste vaker het geval. Een rommelig bureau kan je belemmeren tijdens je werk. Allereest is het natuurlijk moeilijk specifieke documenten te vinden, maar ook de uitstraling van zo’n rommeltje kan jou en je collega’s tegen gaan staan. Ruim alles dus goed op om je effectiviteit op kantoor te verhogen.

3. Voeding
We realiseren ons niet vaak genoeg wat voor een verschil voeding kan maken op een dag. En voor veel bedrijven blijkt een gezonde kantine een grote uitdaging. Maar door een zout- en vetrijke lunch te vermeiden kun je die middagdip voorkomen. Probeer dus zelf je lunch mee te brengen. Met een combinatie van fruit, meergranen brood, noten en yoghurt kom je al een heel eind.

4. Laat je niet afleiden
Dit klinkt waarschijnlijk makkelijker dan het is. Vooral omdat we het vaak niet door hebben als we afgeleid zijn. Maar afleidingen als nieuws bijhouden en social media checken belemmeren je productiviteit. Leg je telefoon dus weg, en spreek met jezelf af zulke websites niet te openen. De vakantiefoto’s van die vrienden in Mallorca kunnen nog wel even wachten op een like.

5. Papier klem
De papier klem. Voorheen misschien een saai kantoorartikel. Maar de papier klem heeft de potentie je werkleven drastisch aangenamer en effectiever te maken. Ze zijn te gebruiken als kabelhouders, als fotohouders, als hangers, toetsenbordsteun, of zelfs als kantoorsculptuur. En nog veel meer!

Office hacks 1 image

Deze lijst is natuurlijk alles behalve compleet. Er is nog een hele berg office hacks om je kantooruren effectiever te maken. Probeer er eens wat uit, en kijk wat voor jou werkt!

Tags:
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn